Habertürk ekranlarında yayınlanan “Kübra Par ile açık ve net “ isimli programa konuk olan Dikbayır, İzmir depremiyle birlikte başlayan tartışmada yapılan çalışmaları eleştirdi. Bir yandan arama çalışmaları yapılırken bir yandan enkaz kaldırma işlemenin yanlış olduğuna vurgu yapan Dikbayır, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni yaşayan biri olarak depremi ve çalışmaları iyi bildiğinin altını çizdi.

İzmir Depremi’nde gelinen nokta ve imkanlara rağmen çok iyi çalışma yapılmadığını belirten Dikbayır, 17 Ağustos depreminde zamanın hükümetinin daha başarılı olduğuna vurgu yaptı. 21 yıl önceki imkanlarla 17 Ağustos depreminde hükümetin başarısına vurgu yapan Dikbayır, “17 Ağustos 1999 depremindeki hükümet bugünkü hükümetten daha başarılıydı” dedi.

Habertürk Köşe Yazarı Nagehan Alçı’nın tepki gösterdiği Dikbayır, İzmir depreminde ekipler arasında diyalogun ise iyi olduğuna vurgu yaptı. Dikbayır’ın bu çıkışı ise sosyal medyada bir tartışmanın fitilini ateşledi. Twitter üzerinden yapılan yorumlarda Dikbayır’a destek verenler kadar  sert eleştiri yapanlarda oldu. 

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ise sosyal medya hesabından tartışmaya dahil oldu. İl Başkanı Tever, “Sayın Dikbayır dönemin Başbakanı’nın gazetecilere “hava aydınlandığı an haberi aldık ve çalışmalara başladık” demecini hatırlayıp biraz olsun utanmaz mı? 99 depreminin faturasını AK Parti iktidarları olarak yıllarca bizler ödedik. Milletin aklıyla alay etmeyi bırakın artık! “ paylaşımında bulundu.

Medya adamı hesaplı bir sayfada ise şu sözlere yer verildi:

İyi Parti vekili Ümit Dikbayır: 
“99 depremindeki hükümet bugünkü hükümetten daha başarılıydı.” 
• Ecevit saatlerce bilgi alamadı. 
• Gece olan depremle ilgili ilk açıklama öğlene doğru yapıldı. 
• Devlet 3 gün müdahale edemedi.