İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın Meclise sunmuş olduğu önergede: ‘’Son yıllarda özellikle yaz aylarında giderek artan bir şekilde orman yangınları yaşanmakta ve bu yangınların söndürülmesinde yetersiz kalmaktadır. Nitekim son yaşanan orman yangınlarında yanan ağaçların yanı sıra ormanlık alanlardaki yaşayan tüm canlılar ve ekoloji tahrip olmuştur. Orman Genel Müdürlüğünün verilerine göre 2019'da 11.000 hektar alan zarar görürken, bu rakam 2020'de 20.938 hektara çıkmıştır.

Eldeki imkan yetersizliği gözle görülür bir şekilde ortadayken günlerce süren yangınlar için acil tedbir geliştirilmesi de zararın her geçen gün daha da büyümesine neden olmuş çok büyük orman alanları yangınla birlikte yok olmuştur. Yerine hemen ağaç dikeceğiz gibi söylemler gerçekler karşısında askıda kalırken bir ormanın ekolojik sisteminin oluşması en az 40-50 yıl sürmektedir. Dolayısıyla ağaç dikmekten öte ve öncelikli olarak yangınları önlemenin tedbirleri geliştirilmelidir.’’ diye belirtti. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır soru önergesinde: ‘’ 

1- Ülkemizde yaşanan orman yangınları öncesinde yılbaşında hangi tedbir ve önlemleri aldınız?  Bunların hangileri yangınlarda kullanıldı?

2- Yangın söndürme araçları için 2021 yılı Bakanlık bütçesinden ne kadar ödenek ayrılmış bunun ne kadarı kullanılmıştır?

3- Bakanlığınız da kullanılan makam, özel minibüs, arazi aracı ve diğer kiralık araçlar için yıllık ödemeniz ne kadardır?

4- Türkiye'nin yangın söndürme ihtiyacını karşılayacak uçak, helikopter ve diğer araçların ayrı ayrı yıllık kira ücretleri ne kadardır?

5- Yaşanan onca yangın sonrası Bakanlık olarak yeni aldığınız, alacağınız gelişmiş önlemler nelerdir?

6- yangından tahrip olan bölgelerde ormancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ne gibi maddi yardımlar yapılacaktır

7- Yanan bir ormanın tekrar ormana dönüşebilmesi için gerekli süre nedir?’’ ifadelerine yer verdi.