Aday belirleme sürecindeki sorunlar nedeniyle ertelenen AK Parti Erenler İlçe 5'inci Olağan Kongresi ilçedeki bir tesiste gerçekleştiriliyor. 

Kongreye Genel Merkezin İl Koordinatörü AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe başkanları, belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı. 

Kongrenin divan başkanlığına seçilen AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü yaptığı açıklamada kongrelerin coşkuyla geçtiğini belirterek,  “Biz bu kutlu davada bir tuğla olmaya çalışmalıyız. Bazen istemediğimiz, hoşumuza gitmeyen kararlar alınabilir. Bunlara çok takılmamak gerekiyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise Erenler'de daha önce 20 yıl belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, "Erenler'e aşkım var, muhabbetim var. Biz Erenler'e istedikleri peşin hizmet verdik. Erenler'i gezin neler yaptığımızı göreceksiniz. Erenler'e yeni bir siyasi lider gelmesini temenni ederim" dedi. 

Daha sonra söz alan Mevcut Başkan Beşir Doğrusever'in konuşması ise kongreye damga vurdu. Erenler İlçe teşkilatının dışarıdan yapılan müdahaleler ile karıştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Doğrusever "Ne olur bizim kavanozumuzu sallamayın. Bırakın başarılı olan, hak eden bu yarışı kazansın. Bizi milliyetçilikle karıştırmak isteyenler var. Kavanozdaki karınca misali kimse bizim kavanozumuzu sallamasın. Bana dediler konuşursan kafanı kopartırlar. Ben ölsem de doğruyu söyleyeceğim." dedi. 

Doğrusever'in konuşmasını kesen Divan Başkanı Küpçü, "Kol kırılır yen içinde kalır başkanım. Ünsiyet içinde konuşmanızı tamamlayın" dedi.