Geçtiğimiz günlerde SGK köprülü kavşağından gelen şikayetler üzerine, o bölgedeki esnafı ziyaret eden İlçe Başkanı Serdip Dokumacı ve Yönetim Kurulu Üyeleri son olarak Hızırtepe Mahallesi sigorta dolmuş durağını ziyaret etti.

''Emniyetin resmi yazısı var!''

Ziyaret hakkında açıklama yapan Dokumacı: '' Yapıcı ve gerçekçi bir muhalefet olarak hemşehrilerimizin her daim yanında olmaya, sorunlarını ve taleplerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyoruz. Uzun süredir birçok yerden gelen Hızırtepe Mahallesindeki sigorta dolmuş durağının yerinin uygun olmadığı, sürekli kazaların olduğu ve akan trafiğe engel olduğuna ilişkin şikayetler üzerine, yöneticilerimiz ile birlikte ilgili yere gidip incelemelerde bulunduk.

Gördüklerimiz, durak başkanlığındaki şoför arkadaşlar ve vatandaşlar ile yaptığımız görüşmelerde şikayetlerin yerinde olduğuna şahit olduk. Üç yol kavşağının ortasında, araçların yola dizildiği bu durağın, yerinin ivedilikle değiştirilmesi gerekmektedir. Öyle ki mevcut yere yakın birçok alternatif olmasına, bölge sakinlerinin ve dolmuş şoförlerinin talebine, yanı başında ki okuldaki velilerin rahatsızlıklarına rağmen uzun süredir gerekli değişikliğin yapılmaması, son derece düşündürücüdür.

Yine bölgeden bir vatandaşın 30.10.2018 tarihli İl Emniyet Müdürlüğüne verilen şikâyet dilekçesi sonrası, konusunda uzman, dönemin İl Emniyet Müdür yardımcısının imzalı cevabında, sonuç olarak “Bu bölümün durak olarak kullanılmasının uygun olmadığı anlaşılmıştır”, cevabı gelmiştir.

Tüm bu somut verilere rağmen, birçok trafik kazasına neden olan bu dolmuş durağının yerini değiştirmek için birinin ölmesi mi gerekli? Buradan konum olarak Sn. Işıksu’ya, yetki olarak Sn. Yüce’ye sesleniyorum, üzücü bir olay yaşanmadan hemşehrilerimizin bu haklı talebine bir an önce kulak veriniz'' dedi.