İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka açıklaması sonrası yazılı bir açıklama yaptı. İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı, “Değerli hemşerilerimiz, milletin sokakta konuştuğu, bazı kurum ve kuruluşların ısrarla belirttiği ve partimiz yetkililerinin de vatandaşla gerçekleri paylaşın çağrıları sonucunda acı gerçek açıklandı. Sağlık Bakanı şimdiye kadar bütün ülkelerin açıkladığı şekli ile vaka sayılarını açıklayınca bu olayında düzgün yönetilemediği apaçık ortaya çıktı.” diye ifade etti.

Dünya 3.’sü, Avrupa 1.’si
Dokumacı, “Açıklanan rakamlara göre ki, hala sayı eksik diyenler var. Dünya 3.’sü Avrupa 1.’si Olduk. Nüfusa göre de vaka oranında dünya 1.’siyiz. Ne yazık ki mevcut durum karşısında sağlık sistemimiz ve sağlıkçılarımız çok zor durumda, mücadele etmeye çalışıyorlar. Şehrimiz de vakaların en üst seviyede olduğu iller arasında yer almaktadır. Bu vesile ile yönetenlerin koyması gerekip te, ekonomik nedenlerle koyamadığı tedbirleri, kendimiz koymalıyız. Ülkemizi, vatandaşı mağdur etmeden 15 gün eve kapayamayan hükümet, bu zor süreci atlatma görevini de millete yüklemiştir. Adeta millet sokakta virüsle baş başa bırakılmış, bana sıra ne zaman gelecek diye beklemektedir.” dedi.

“Her şeyden önce insan"
Dokumacı, “İşte bu nedenlerle; sokakta işi olmayanların evinde kalması, işi olanların ise önlemlere tam anlamıyla uyarak çalışması gerekmektedir. Kalabalık ve kapalı alanlardan uzak durulması gibi tedbirlere de uyalım. Her şeyden önce insan ve insan sağlığı, inşallah bu zor günleri hep beraber atlatacağız.” ifadelerini kullandı.