Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, pandemi süreci içinde esnafın içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Ergül yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Pandemi sürecinde bir çok esnafımız zor şartlarda eve ekmek götürmeye çalışıyor. Maalesef bazı işyerlerimiz bir bir kapanma durumunda kalıyor.  Kahveci, çay ocağı, servisçi, kantin, düğün salonu ve kafeterya işleyenlerin durumu içler acısı. Dış ülkelere gelince yardımlar, bağışlar yapılıyor. Belli kesimin vergi borçları siliniyor. Ülkemizde esnafımızı ve vatandaşlarımızı rahatlatacak bir adım atılmadığını görüyoruz. Bizde iktidar tarafından esnafımıza paket olarak sadaka verileceği açıklandı. Esnafımız iş yapamıyor, daha önce  verilen kredi ödemelerinin ötelenmesi, pandeminin ilk döneminde ödenmeyen vergilerin durumu ne olacak bunlarla ilgili bir açıklama yok.

Hükümet vatandaşımızın işlerinin çok iyi  olduğunu düşünmüş olmalıki yapılandırma yapılıyor. Vatandaşlarımız evine ekmek götürmenin derdinde iken, normal vergi ve bağkur  ödemelerini  yapamıyor  eski borçlarını nasıl ödeyecek. Destek paketinin yeniden gözden geçirilerek vatandaşlarımızı rahatlatacak destek verilmelidir. Burada yerel yönetimlere büyük görev düşmektedir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce önceki gün yapılan meclis toplantısında Sakarya’nın güçlenmesi için her sektörü değerlendirdiklerini açıklamıştı. Sayın Yüce Her  defasında tarıma destek verdiğini söylemektedir. Tarıma destek verdiğini söyleyen  Büyük Şehir belediye başkanı. Söğütlüde en verimli  tarım alanlarında yapılan villanın yapılmaması için ne yaptı. Yapılan müracaatları değerlendirdi mi. Kanunun kendisine verdiği yetkiyi niye kullanmıyor.

Defalarca söylediğim gibi, et, süt, yumurta, bal ve çay satışı ile tarıma destek verilmez. Destek için çiftçilerimize yerli toğum desteği, toprak analizi gibi değişik konularda destek vermelidir.   Şuan görünüyor ki belediyemiz kendi adına kurulan Fidan Aş., BELPAŞ, Sera AŞ. Gibi şirketlere yatırım yapmaya devam ettiğini görüyoruz. Ama bizim esnafa gelince hiç bir şey yok. Bu şehrin ekonomisinin canlandırılması için tek çare kendi esnafımızı ayakta durmasını sağlamalıyız. Belediye bünyesinde kurulan şirketlere yatırımların fazlasını esnafımıza yapmalıyız. Esnaflarımızın yıllardır verdikleri emeklerin pandemi sürecine kurban edilmemesi gerekiyor. Yerel yönetimler  kendi yatırımlarını bir kenara koyup “Esnafımız için ne yapabiliriz?” projeler üretmeliler."