Tarım Bakanlığı Avrupa Birliği'nden sağlanan hibe kredileri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla 41 ile dağıtılacak. Ancak açıklanan 41 il arasında Sakarya yer almadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, açıklanan listede Türkiye'nin en verimli tarım arazilerine sahip olan Sakarya'nın yer almamasına tepki gösterdi. Ergül, ""Bu desteğin Sakarya’ya verilmediğini neden sorgulanmıyor. Sakaryalı vekillerimiz neden sessiz kalıyor. İlimizde 7 milletvekilimiz var ama destek yok. Hey uyan çiftçi." dedi.

Ergül'ün açıklaması şu şekilde:

"Her defasında “Sakarya Sakarya” diye bağıranlar, Sakarya’yı oy deposu olarak görenler şimdi tarım desteği gelince Sakarya’ya yok. Tarım Bakanlığı Avrupa Birliği'nden sağlanan hibe kredileri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla 41 ile dağıtacağını duyurdu. Fakat Sakarya maalesef yok. Türkiye'nin en verimli tarım arazilerine sahip olan ilimize niye yok? Tarım bakanından açıklama bekliyoruz, Sakarya’dan % 65 oy aldıkları için mi? destek yok. Sağlık bakanına soruyoruz, Sakarya’dan % 65 oy aldıkları için mi? Bir çok ile yapılan şehir Hastanesi ilimize yapılmadı. Büyükşehir belediye başkanımız Ekrem Yüce her gün tarıma destek veriyorum diye bağırıyor. Bu desteğin Sakarya’ya verilmediğini neden sorgulamıyor. Sakaryalı vekillerimiz neden sessiz kalıyor. İlimizde 7 milletvekilimiz var ama destek yok. Hey uyan çiftçi."