2011 yılında başlanan ancak zemin bataklık olduğu için bir türlü bitirilemeyen Adapazarı-Karasu Demiryolu hattını yerinde inceleyen Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, projenin bir an önce başlanıp bitirilmesi çağrısında bulundu.

Ergül, "Kasım 2010’da 320 milyon liraya ihale edilen projenin 7 yılda bitirilmesi hedefleniyordu. Ancak beklenen olmadı. ihale bedeliyle ancak demiryolu bağlantısının Söğütlü ilçesine kadar olan yüzde 35’lik bölümü yapılabildi. Temeli atılan köprü ayakları ise bataklık içinde çürümeye terk edildi." dedi.

Ergül, "Yaklaşık 10 yıldan beri toprak altında kalan ve milyonlarca harcanan proje şimdi gün yüzeyine çıkması için çırpınıyor. Uzun yılardan beri yapılamayan demiryolu inşaatından dolayı ülkemizin en verimli tarım alanları ekilememek olup tarıma büyük bir zarar verilmektedir. Demiryol projesinden yaklaşık 1 yıl sonrasında başlanan bir diğer proje olan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi tamamlanıp hizmete açılırken, 2011 yılında başlanan Arifiye – Karasu demiryol projesi halen başlanmaması utanç vericidir." dedi.

Ergül, "Maalesef İktidar Partisi Sakarya milletvekilleri bu 10 yıllık sorunu görmezlikten geliyorlar. Şimdi ise bu projenin Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan etüd projesine göre 2021 yılında tamamlanacağı planlanıyor. Çok geç kalınmış bir proje oldu. Kasım 2010 yılında başlanan serüven aynı şekilde 2021 yılında başlanacağı hedefleniyor." dedi.

Ergül, "Yıllardır çeşitli aksaklıklarla tamamlanmayan demiryolunun faaliyete geçmesi ile kaybettiğimiz zamanı ve kazanımı kısa vadede telafi edeceğimize inanıyorum. Arifiye’den başlayıp Karasu’ya kadar uzanacak demiryolu iş dünyasına büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Şehir olarak, Karasu Demiryolu’nun tamamlanmasını uzun yıllardır bekliyoruz. Çünkü ekonominin lokomotifi lojistik anlamda da güçlü olmaktır." dedi.