Keleş, AKP hükümetinin resmen dalga geçtiğini belirterek yaptığı konuşmada şunları açıkladı. 

SİZ NE YAPMAK İSTİYORSUNUZ?

Tüm dünya bir virüs salgınıyla karşı karşıya ve bu salgını en az can kaybı ile atlatma çabasında. Tüm ülkeler tüm maddi manevi gücüyle bu salgınla savaşa ve bu salgının etkilerini en aza indirmeye çalışırken AKP hükümeti adeta bizlerle dalga geçiyor. Dünyayı kasıp kavuran bu salgını kendi gizli ajandasına kalkan yapmış durumda halk can derdinde hükümet salgını bırakmış belediyelere kayyum atıyor, halk tepki gösteremez diye Kanal İstanbul ihalesine çıkıyor.

UYARMIŞTIK GERÇEKLEŞİYOR

Kanal İstanbul ihalesi yapıldığı gün başka bir konuda kamuoyuna duyuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşundan beri kurduğu en önemli firmalardan, kurumlardan henüz satılmayanlarının devredildiği Türkiye Varlık Fonu Çin’den Beş Milyar Dolar kredi alıyor. Evet Türkiye’nin en büyük fabrikaları 5 Milyar Dolara masaya sürülüyor. Yandaşa rant sağlamak dışında hiçbir anlamı olmayan saçma projelere harcanan paralar verilen garantilerin ülkeyi getirdiği nokta elde avuçta olanı rehin verme noktasıdır.

Kek-çay vaadini bile tutamayan Erdoğan iktidarı yandaşa milyar dolarları akıtırken vatandaşa kolonya reva görüyor. Erdoğan ve saray avanesi evin kumarbaz oğlu gibi saçma projeler uğruna varı yoğu ipotek ediyor.

İSTANBUL DEPREMİNDE ÖLECEKLERİN KANI ELLERİNİZDE

Salgın hastalık bir yandan ekonomik kriz bir yandan halkı boğarken mahalle yanarken siz neyin derdindesiniz. İstanbul depremi kapıda en iyimser senaryolar bile on binlerce can kaybını öngörüyorken hayali, saçma sapan projelere para harcıyorsanız ''O DEPREMDE ÖLECEKLERİN KANI ELLERİNİZDEDİR.'' Bu proje için Katarlılara mı söz verdiniz İngilizlere mi?

Proje hem bir doğa yıkımına hemde ekonomik yıkıma sebep olacak. İstanbul’un en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Baraj’ını yok edecek, doğal yaşam alanları ve eko-sistemin bozulmasına neden olacak, doğal ve arkeolojik SİT alanları, tabiat parkları, milli parklar vb. koruma alanlarını yok edecektir.

Halka hayatı erteletenler kendi çıkarlarından vazgeçmiyorlar. Unutmasınlar halkımız herşeyi görüyor. Korku duvarı yıkıldı gidiyorsunuz, hazırlanın dedi.