// Haber Merkezi //

Aylardır süren heyecan son buldu. Mevcut Başkan Erdoğan Isır, Av. Reyhan Şahin ve eski başkanlardan Ecevit Keleş üçlüsü Adapazarı Atatürk Spor Salonu’nda CHP delegesinin önüne çıktı. Mevcut başkan kendine güveniyordu. Partide delege bile seçilemeyen Avukat Reyhan Şahin kendine ve onu destekleyenlere güveniyordu. Bir dönem partide başkanlık yapan Ecevit Keleş’te kendine güveniyordu.

Kongre günü geldi çaktı. CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, kalabalık davetli topluluğu ve partililerin önüne çıkan 3 aday kendi açılarından eksikleri ve seçildikleri takdirde ne yapmak istediklerini anlattı. Sonuç! CHP’de 364 delegenin resmi olmamakla beraber 133 oyunu alan Ecevit Keleş bir kez daha partisinin il başkanı oldu. Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a yakınlığıyla bilinen Av. Reyhan Şahin 103, mevcut başkan Erdoğan Isır ise 92 oy aldı.

Aylar süren heyecan böylece bitti. CHP’nin yeni başkanı Ecevit Keleş oldu. Halk54.com Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz’ın gün boyu yakından takip ettiği kongre sonunda seçilen yeni Başkan Ecevit Keleş ilk açılmasını yine usta kalem Eryılmaz’a verdi. Seçimin kazananı için partisine işaret eden Keleş, “CHP Kazandı” diyerek birleştirici bir dil kullandı.

Keleş seçimi kazandı ve iş bitti. Ancak kaybeden iki taraf acaba nerede hata yaptı! Elbette seçimin kazananı CHP oldu. Üç listeli bir seçim ile demokrasi dersi verdiler. Elbette bu saatten sonra herkes Başkan Keleş’in yanında bütünleşmeli ama kaybedenler taraflar şapkayı önüne koyup düşünecektir. Yıllar önce başkanlıktan giden ve dün bir kez daha başkan seçilen Ecevit Keleş iyi düşünmüş. İyi çalışmış. Diyaloglarını iyi kurmuş. Parti ile bağını kesmemiş. İyi ekip çalışması yapmış. Bu örnekler çoğaltılabilinir. Lafı daha fazla uzatmadan sizi CHP Sakarya İl Kongresi sonunda yapılan oylama, oy sayma ve Başkan Ecevit Keleş’in tebrikleri kabul etmesinden oluşan video ile baş başa bırakıyoruz.