// Aleyna Nur Çapar //

Sakarya TOBB MTL Kız Meslek Lisesi’ne destek veren Göynük Ekinli Mahallesi Muhtarı Mehmet Can basın ve eğitim camiasını mahallesinde konuk etti. Sakarya TOBB MTL Kız Meslek Lisesi Okulu Aile Birliği Başkanı Mustafa Çaylak’ın da katıldığı ziyarette konuşan 
Ekinli Mahallesi Muhtarı Mehmet Bilin, göreve geldikten sonra millet-devlet işbirliğiyle çalıştıklarını söyledi. 

Hizmet işinin gönül işi olduğunu anımsatan Muhtar Bilin, “Mahallerinde yapımı süren Millet Bahçesi,  iki katlı hizmet binası, Bıçaklıdere yolu yapımı gibi çalışmaların yapıldığını anımsatan Muhtar Bilin, “Mahallemize halı saha temel atılıyor. Basketbol ve voleybol içinde gerekli girişimleri yaptık” dedi.

Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Muhtar Bilin, “En büyük yatırım her zaman söylediğimiz gibi eğitimedir. Çocukların daha iyi eğitimi için çaba sarf  ediyoruz. Mevcut olan okulumuzun eksiklerini gidermek için imkanlarımız dahilinde mesai harcıyoruz. Çocuklarımızın spor yapması için her türlü zemini hazırlamak için el bilirliğiyle çalışıyoruz” diye konuştu.

Mahallelerinin yamaç paraşütüne uygun olduğunu ve yamaç paraşütü için çalışma yaptıklarını belirten Muhtar Bilin, “Bu konuyla ilgili olarak Sakarya’da yamaç paraşütü ustalarıyla bir araya geldik. Onlarla görüştük ve kendilerini mahallemize davet ettik. Eğer hava şartları ve rüzgar akımı olumlu olursa burada yamaç paraşüt için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Bölgenin tam bir Enginar deposu olduğunu belirten Muhtar Bilin, “Enginar üretimi var. Biz burada üretimi arttırıp soğuk hava deposuyla birlikte bölgede söz sahibi olmak istiyoruz. Bunun için girişimlerimiz var. Bir de bu bölgenin leziz ürünleriyle üretilecek konserveler için çalışma ve planlama yapıyoruz” diye konuştu. Muhtar Bilin, turizm için Bungalov evler kurma planlarını olduğunu sözlerine ekledi. 

Öte yandan Sakarya TOBB MTL Kız Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Gülşah Özbek, okula yaptığı hizmetlerden dolayı Muhtar bilir’e bir adet Flografi hediye etti.