TÜKENDİLER, ARTIK SADECE SABRI VADEDİYORLAR
Serbes, yaptığı açıklama, AKP-MHP koalisyon hükümetinin ülkeyi yönetemez hale geldiğini, işsizliği, yoksulluğu engelleyecek hiçbir söyleminin kalmadığını belirterek, şimdi millete sabır önerisinde bulunduklarını kaydetti. İktidarın kendi beceriksiz yönetiminin faturasını yine millete kestiğini dile getiren Serbes, “Sabredilmesi gereken musibet fakirlik, işsizlik, enflasyon, yolsuzluk ve hukuksuzluksa bunun faili kim? Milletimizin başındaki en büyük musibet aile şirketine dönmüş olan bu iktidardır. Bu iktidarın tükendiğinin resmidir.

‘Ben bu ülkeyi hiçbir şekilde artık yönetemiyorum’ itirafıdır. ‘Ben artık sizler için bir musibete dönüştüm’ itirafıdır. Milletin cevabı bellidir: Her musibette bir hayır vardır, o hayır da sizin ve ortaklarınızın ülkemize daha fazla zarar vermeden ilk seçimde gitmenizdir.” diye konuştu.

O ZAMAN SARAYLARDA OTURMAYIN
Milletten sabır isteyenlerin saraylarda, köşklerde oturmaması gerektiğini vurgulayan Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Siz kimden size sabretmesini istiyorsunuz? Üç çeyrek altın bile etmeyen asgari ücrete katlananlardan mı? Günde 10 dolar bile alamayan asgari ücretliden mi? Yüzde 30 hayat pahalılığının, zamların, enflasyonun altında ezilen milyonlardan mı?

Çocuğunun cebine 100 TL harçlık koyamayanlardan mı? Basit bir araba, mütevazı bir ev almayı hayal bile edemeyenlerden mi? Yüzde 30 işsizliğin altında inim inim inleyen, iş bulamayan, evlenemeyen, baba-ana eline bakan gençlerden mi? O zaman sizde saraylarda, köşeklerde oturmayın. İsrafı, şatafatı bırakın. Yandaşlara değil, kaynakları sabır tavsiye ettiğiniz millete dağıtın.”

İKTADAR SABRETMEYİ ÖNERMEZ ÇÖZÜM ÜRETİR
İktidarın görevinin millete sabretmeyi telkin etmek değil, sorunlara çözüm bulmak olduğunun altını çizen Serbes, ancak iktidarın buna yanaşmadığını vurguladı. Serbes, iktidarın tutumunu şu örneğe benzetti “Sahada maç oynanıyor. 5-0 yeniliyor. Adam gibi mücadele etmek, kurallara uygun bir şekilde oynamak yerine skor tabelasını gidip değiştirmeye çalışıyorlar. Yahu tabelayı ne kadar değiştirirsen değiştir. Maç sahada oynanıyor, sahada. Siz berbat ettiniz. Takımı akrabalarınızla, yandaşlarınızla doldurdunuz. Takımın kasasını boşalttınız. Sonuç bir hezimet. Sonra da dönüp millete sabredin diyorlar. Hatta sabır da yetmez bu berbat takım için bir de tezahürat yapın diye zorluyorsunuz.” şeklinde konuştu.