Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekili Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Avukatı Hüseyin Aydın, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik siyasiler ve vatandaşlar tarafından hakaretler olmuş bunla ilgili suç duyurularımız olmuştu. Ama bugün Engin Özkoç'un açıklamaları daha önce siyasi düzeyde emsaline şahit olmadığımız nitelikte düzeysiz, seviyesiz açıklamalar olarak nitelendirmek lazım. Bu açıklamayı CHP'nin sözcüsü sıfatıyla yaptığına göre, CHP'nin Cumhurbaşkanımıza yönelik yürüttüğü hakaret kampanyası ve hakaret içerikli siyasette yeni bir evreye girdiğimizi işaret ediyor bu açıklamalar. Şu ana kadar CHP'den bu açıklamaya ilişkin bir açıklama olmadı. Buna özellikle dikkat çekmek isterim. Hazırlıklarımıza başladık. Hukuki olarak yarın yasal yollara başvuracağız." dedi.

Sözlerin cezai karşılığını değerlendiren Aydın, "Cumhurbaşkanına hakaret 299. maddeden suç teşkil ediyor. İlgili kişiler Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılanacaktır. Özel hukuk alanında da tazminat gerektirir. Tazminat davası da açılacak. Mahkeme haklı bulursa manevi tazminat ödemeye hükmedilir" ifadelerini kullandı.