Armağan Çağlayan’ın "Gör Beni" Youtube kanalına katılan CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, özel hayatına ilişlin samimi açıklamalarda bulundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, neden evlenmediğine ilişkin konuşurken, babası hayatını kaybettiğinde ailesine sahip çıkması gerektiğini ve "tercih yaptığını" söyledi. 

Özkoç, "Hayatımda hiç evlenmedim. Şundan dolayı evlenmedim. Ben askerdeydim. Sekiz ay kala babam rahmetli oldu. Benim küçük kız kardeşim Berna o zamanlar daha ilkokula gidiyordu. Bir tane daha kız kardeşim var. Bir de evde hasta dedemiz falan vardı. Askeriyi bitirip geldiğinizde tercih yapmanız gerekiyor. Elinizde bir aile var. Ya o aileyi gözeteceksin, kollayacaksın, kardeşlerini okutacaksın, yetiştireceksin. Ya da kendine başka bir hayat kuracaksın, kendi çocuklarınla ilgileneceksin. Ben tercihimi yaptım. Çünkü onlar benim gözümün içine bakıyordu. Hayatımda çok sevdiğim, çok değer verdiğim sadece annem olduğu için değil, kendisinin çevresine karşı yaydığı enerjiden dolayı annemi ve kardeşlerime sahip çıkmak istedim. 2 kız kardeşim var. 1 kız kardeşim evli, diğeri kendi evinde yaşıyor. Hem resim yapıyor hep şiir kitapları var, kendi hayatlarını özgürce yaşıyorlar. Ben de onların hayatlarına yeri ve zamanı geldiğinde nasıl renk katarım, güzelleştiririm diye çaba sarf ediyorum" dedi.

Hayatının belki de en keyifli zamanlarının köfte ekmek sattığı günler olduğunu söyleyen Özkoç, "Öyle bir zaman da işe girmek istiyorsunuz işe giremiyorsunuz. Oraya gidiyorsunuz o olmuyor, buraya gidiyorsunuz bu olmuyor. Bu sefer tek katlı evi yıkıyorsunuz yerine bir bakkal dükkanı açıyorsunuz. Karşısında da bir spor organizasyonu var. Geceleri de orda köfte ekmek satıyorsunuz. Bu konuyu arada bir söylüyorum. O kadar keyif aldığım bir zaman ki. Üniversite mezunu arkadaşlarım var. Kız arkadaşlarımız geliyor. Ben köfte ekmek satarken onlar yetiştiremiyorlar paketleri. Öyle bir enerji doluydum ki hayatımın belki de en keyifli zamanıydı. Hani iş bittikten sonra kasayı sayarsınız cebinize koyarsınız. Oh bugünü de böyle güzel bitirdik. Bir de paylaşırsınız insanlarla falan. Hakikaten çok güzeldi. Çok keyifle, severek yaptığım bir işti." dedi.