Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği 2'nci Olağan Kongresine katıldı.

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'nda gerçekleştirilen miting havasındaki kongreye,  Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi diğer partilerin ilçe başkanları ve pek çok STK temsilcisi katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, tek aday olarak katılan Zeytinburnu İlçe Başkanı Onur Dolar yeniden başkan seçildi.

Kongrede konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı  Erbakan, Milli Görüş’ün kurucu lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ağır sanayi hamleleri ve tarihe geçen yüksek maaş zamları gibi efsane hizmetlerinden bahsederek “İkinci 40 yılda aynı ruhla, aynı istikamette aynı aşkla yürüyen Yeniden Refah Partisi var. Yine Milli Görüş var, inşallah yine gelecek ve bu milletin yüzünü yine güldürecek Allah'ın izniyle. Biz iktidara geldiğimizde iç ve dış tüm borçları kapatıp sıfırlayacağız. Milli Görüş birinci 40 yılda yıllık 70 milyar dolar kaynak bulmuştu biz de yıllık 150 milyar dolar kaynak oluşturacak projelerimizle geliyoruz. Ağır sanayi hamlesi başlatıp işsizliği ortadan kaldıracağız. Milli Kaynak Paketleri'mizle oluşturacağımız kaynak ile iktidara gelir gelmez ilk yılımızda emekliye, memura, işçiye %70 zam yapacağız. Bunu Milli Görüş sözü olarak veriyorum. Cenab-ı Allah bütün bu söylediklerimizi hayata geçirmeyi nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Anket manipülasyonuna dikkat çeken Erbakan, meşhur anket firmalarının yaptığı anketlerde bilerek partilerinin ismine ve kendi ismine Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçeneklerinde yer vermediğini söyledi. Erbakan, “Refah Partisi’ni anketlerde göremiyoruz. Tıpkı birinci 40 yılda olduğu gibi ikinci 40 yılda da anket manipülasyonları devam ediyor. Biz bütün Türkiye’yi geziyoruz. Hem vatandaşımız hem de teşkilatlarımız kendilerine ulaşan anket firmalarının yaptığı anketlerde seçeneklerin arasında Yeniden Refah Partisi olmadığını söylüyor. Israrla Yeniden Refah Partisi’ne oy vereceğini söyleyen vatandaşa ‘seni kararsızlara yazacağız’ diyorlar. Biz bunlarla çok karşılaşıyoruz. En son bir akrabamızın başına geldi. Yine arayan çok meşhur bir anket firması ‘hangi partiye oy vereceksiniz’ sorusunun seçeneklerinde bütün partileri sayıyor yine Yeniden Refah Partisi yok, Cumhurbaşkanı adaylarını sayıyor Fatih Erbakan yok. Akrabamız soruyor ‘niye yok diyor’, anketör ‘ben çalışanım diyor bana verilen listede bu isimler yok. Ben sizi kararsızlara yazacağım’ diyor. Kararsızların yüzde 20 yüzde 30 çıkmasının sebebi meğerse içinde Refah Partisi varmış da o yüzden çıkıyor. Yine aynı oyun oynanıyor. En güzel en sağlıklı anketi biz ve teşkilatlarımız yapıyoruz, hem İstanbul’da hem Anadolu’da karış karış dolaştığımızda gördüğümüz manzara bize yapılacak ilk seçimde Yeniden Refah Partisi sandıklardan yanardağ gibi patlayarak çıkacak. Bunu AK Parti’nin kalesi olarak gördüğü yerlerde dahi görebiliyoruz. Nasıl ki 17 Kasım’daki büyük kongremizde büyük sürprize imza attık sandıklarda da aynı sürprizi göstereceğiz inşallah.”