Geçtiğimiz ay CHP'den istifa eden ve Muharrem İnce'nin kuracağı 'Memleket Hareketi'ne katılacağını açıklayan Erden Meriç, "Din, dil, mezhep ayrımcılığı yapanlar hariç herkesi Memleket Hareketi'ne katılmaya bekliyoruz." dedi.

Meriç yaptığı açıklamada, "Ülkemizde 18 yıldır süren her alanda ortaya çıkan olumsuz gelişmeler ve iktidarın ülkeyi yönetememesi, buna karşılık muhalefetinde çare olacak çözümler sunamaması neticesinde,
Sakaryada çeşitli partilerden istifa eden ve hiç bir partiye üye olmayan, her kesimden ve iş kolundan 250 arkadaşımızla sayın Muharrem İnce tarafından başlatılan, yeni siyaset anlayışı ve yeni nesil siyasetçilerle, sahici ve samimi bir siyaset yaparak halkımıza üçüncü bir yol sunan ve umut olan memleket hareketine katıldık." dedi.

Meriç, "Memleket hareketine ülke genelinde her gün yüzlerce kişi katılıyor. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyet Devrimleri ile sorunu olanlar, doğaya ve çevreye saygısı olmayanlar, kadına şiddet ve çocuk istismarını kınamayanlar, terörün her türlüsünü reddetmeyenler, siyasetten rant elde edenler, din, dil, mezhep ayrımcılığı yapanlar HARİÇ, herkesi Memleket Hareketi'ne katılmaya bekliyoruz.
" dedi.