Çalışmalar kapsamında kadın esnaflarını ziyaret eden İYİ Partili kadınlar, kadın dayanışması sergilediler. Esnafların desteğinin önemine vurgu yapan Başkan Akçalışkan, sorunlarını dinleyerek sohbet gerçekleştirdiler.

"DESTEK SÖZÜ VERDİK''
İYİ Parti Sakarya İl Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan: ''Bugün Erenler İlçesi Kadın Politikaları Başkanımız Sevgi Demir'le birlikte Kadın esnaflarımızı ziyaret ettik. Sıkıntılarını ve sorunlarını dinledik.Yüreklerine dokunan bu küçük ziyaretimiz kadın esnaflarımızı çok mutlu etti. Seçim zamanı değil herzaman yanlarında olacağımızın ve onlara destek vereceğimizin sözünü verdik.''dedi.

VERGİ İNDİRİMİ VE YAPILANDIRMA
Akçalışkan, pandemi nedeni ile esnafın ciro oranlarının düştüğünü, esnafların giderlerinin aynı oranda kaldığını söyleyerek kira, stopaj, bağkur ve ssk prim borçlarını ödeyemediklerini ve dayanacak güçlerinin kalmadığını  söyledi. Mağduriyetlerinin giderilmesi ve dükkanlarını kapatmamak için destek beklediklerini söyleyen esnaflar, yaklaşan kredi ödemeleri için öteleme talep ederken biriken bağkur ve ssk prim borçları için de vergi indirimi ve yapılandırma talep etti.

"ESNAFIMIZIN SESİNİ KİMSE DUYMUYOR"
İYİ Parti Erenler İlçe Kadın Politikaları Başkanı Sevgi Demir, ziyaret sırasında, büyük şirketlerin vergi borçlarının silinmesine tepki gösteren esnafların da olduğunu belirtti. Demir: ''Esnaflarımızın sesini kimse duymuyor. çoğu esnaf iflas etme noktasına geldi.'' diye belirtti.
Esnafın sorunlarını dinleyen İYİ Parti Sakarya İl Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan: “Esnafımızın yanındayız, onların sesine ses olmak ve sorunları yerinde tespit etmek üzere Sakarya'da tüm esnafımızı gezeceğiz.'' diye belirti.