Yeniden Refah Partisi lideri Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları kapsamında Konya'nın Akşehir ve Ilgın ilçelerini ziyaret edip esnafla buluştu. Esnafın sorunlarını dinleyen Erbakan daha sonra partisinin ilçe binalarının açılışını gerçekleştirdi. 

Akşehir ve Ilgın ziyaretlerinin ardından Konya merkeze gelen Erbakan, beraberindeki partililerin oluşturduğu konvoyla birlikte şehir turu yapıp halkı selamladı. 

Anadolu Buluşmaları kapsamında 3 gün sürecek Konya programının ilk gününün sonunda Selçuklu ilçesi Sızma Mahallesinde düzenlenen programda coşkulu bir kalabalıkla buluşan Erbakan burada halka hitap etti.  

MİLLİ GÖRÜŞ 50 SENE ÖNCE NE DEDİYSE BUGÜN DE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR

Genel Başkan Erbakan Milli Görüş’ün yaptığı efsane hizmetlerde Milli Görüş’ün kalesi Konya’nın önemine değinerek şöyle konuştu:

"Bundan 52 yıl sene evvel 1969 yılında Erbakan Hocamızın Konya´dan bağımsız milletvekili adayı olmasıyla burada meşale yakıldı ve burası baba ocağımızın merkezi olarak bu unvana hak kazandı. Baba ocağımız dediğimiz, Milli Görüş; önce maneviyat demektir, önce millet demektir, bedel ödemek pahasına da olsa hakkın yanında saf tutmak demektir. Millet için ülke için İslam Alemi için bedel ödemeyi fedakarlık yapmayı gözünü kırpmadan göze almak demektir. Milli Görüş kimseyi ötekileştirmemek, kimseyi dışlamamak ve herkesi kucaklamak demektir. Milli Görüş siyaseti ticaret olarak yapmak değil, siyaseti ibadet olarak yapmak demektir. Milli Görüş demek, 1969 yılında burada Konya ilk çıktığı gün ne dediyse, 50 sene sonra aynı şeyleri söylemek açılarından istikametinden bir derece ödün vermemek demektir. Başta Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olmak üzere sokaktaki vatandaş Erbakan Hocamıza dua ediyor, neden? 1974´te Kıbrıs harekatının emrini verdi. Burada akan kadın ve çocuk kanı durmuş oldu. O günden bugüne 47 senedir burada bir tane Kıbrıs Türkü´nün burnu dahi kanamıyor. Milli Görüş birinci 40 yılda gelip bir senede 70 milyar dolarlık kaynak oluşturup faiz rantiyecilerinin hortumunu kesti şimdi de Yeniden Refah Partisi ile beraber ikinci 40 yılda gelip haksız kazanç hortumlarını kesecek 150 milyarlık dolarlık kaynak oluşturacak ve paylaşımda adaleti tesis edecek.”