ABD Başkanı Joe Biden’ın, 1915 olaylarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada ‘soykırım’ ifadesini kullanmasına  tepkiler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, konuya ilişkin açıklama yaparak Joe Biden’a tepki gösterdi.

"KINIYORUZ"
"Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın 1915 ermeni olaylarına ilişkin 'soykırım' sözünü kullanması tarihin Amerikan emperyalizminin siyasi çıkarlara göre bir kez daha kullanılmasından ibaret olup, tarih ve uluslararası hukuk nezdinde hiçbir anlam taşımamaktadır" açıklaması yapan CHP'li Çetin, şu ifadeleri kullandı:

"Atatürk; nutukta 39 kez "soykırım" iddialarını çürütecek belgeleri ortaya koymuştur. Ermeni diasporası; "Hitler' in soykırımı Türklerden öğrendiğini" söyleyecek kadar ileri gitmiş, Atatürk ağzından yapılmış sahte mülakat ve beyanlar defalarca çürütüldüğü halde, büyük Ermenistan' hayalinden vazgeçememiştir. Atatürk'ün, eşi Latife hanım ve üç köpek yavrusu ile çektirdiği fotoğraf karesinde tahrifat yaparak, yavruların yerine bağırsağı dışarı çıkmış ermeni çocuk resmi koyacak kadar gerçekleri çarpıtmışlardır.

Defalarca, "tarafsız heyetler tahkikat yapsın" diyen Atatürk'e, 1925 ve 1927 de iki kez olmak üzere, toplam dokuz kez suikast girişiminde bulunmuşlardır. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hassas ve akılcı politikalarla bugünlere gelinmişken, ABD başkanının soykırım ifadesi ancak ve ancak ABD nin emperyalist sömürü düzenini egemen kılma araçlarından başka bir şey değildir.

ABD başkanının veya herhangi bir ülke yöneticisinin bu konu hakkında yaptığı herhangi bir yorumun ya da beyan ettiği herhangi bir fikrin en ufak bir önemi yoktur. ABD başkanını bu asılsız iddialarından ötürü KINIYORUZ…!"