CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Çetin mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de gazeteciler, baskı ve sansürün gölgesinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün kutlandığı bugün 90 gazeteci cezaevlerinde bulunurken, yıl içinde gözaltına alınan 79 gazeteciden 24’ü tutuklandı. 231 Dosyada 539 gazeteci yargılaması devam ederken, 43 gazeteciye 150 yıl 15 gün hapis ve 56 bin 310 TL para cezası kesildi, 19 gazeteci saldırıya uğradı, 17 gazeteci kötü muamele ve ajanlık dayatmasına maruz kaldı, 54 gazeteci hakkında soruşturma açıldı, 53 gazeteciye ise dava açıldı ve 6 gazetecinin de işine son verildi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) verilerine göre 70 gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde bulunuyor. Öte yandan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan basın kurum ve kuruluşlarında binlerce gazeteci işsiz kaldı.

Son 5 yıllık süreçte yüzlerce gazeteci işlerini kaybetti Geçtiğimiz günlerde Olay TV kapandı ve oradaki 150 gazeteciye ne olacağı belli değil. Türkiye’de basının durumu uluslararası kuruluşların her yıl yayınladıkları raporlarda belli oluyor. Bu raporlarda Türkiye'de basının ifade özgürlüğü açısından sürekli en alt seviyelere indiğini görüyoruz.

Basın emekçileri İktidarın artık mahkemeleri de alet ederek kimlerin gazetecilik yapıp kimlerin yapamayacağını belirlemek istemesi durumuyla karşı karşıya

İktidar gazeteciliği kendi çıkarları doğrultusunda tanımlamaya girişerek Sarayın içinde, saraya bağlı Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı diye bir kurum kurdu ve sarı basın kartlarını oradan vermeye başladı. Onlar da istediklerine veriyor istemediklerine vermiyor. Yüzlerce gazetecinin sarı basın kartları da iptal edildi. Yani devlet diyor ki gazetecinin kim olacağına ben karar veririm, ona göre de size gazetecilik yaptırırım veya yaptırmam diyor. Bu durum da yargılamalarda gazeteciyi gazeteci olarak görmeme gibi saçma durumlara yol açıyor

İktidar gerçeklerin açığa çıkmasını istemediği için gazeteciler üzerinde hem yasalarla hem fiziki olarak baskı oluşturuyor Türkiye'de durum gazetecilik açısından çok vahim özgür basın emekçilerinin haber takip etmesi engelleniyor, toplumun tüm kesimlerine yönelik baskılar sürdüğü için haber kaynaklarına ulaşmak olanaksız hale gelmiştir.Haber takibi sırasında polis şiddetine maruz kalmak, hedef gösterilmek basın emekçileri açısından sıradan hale geldi.

Baskılara karşı direnen ve susmayan basın emekçilerine , “Hiç bir koşulda gerçeklerin karanlıkta kalmasına izin vermedikleri için teşekkür ediyorum CHP iktidarının öncelikleri arasında özgür ve tarafsız basının olduğunun bilinmesini istiyoruz 10 Ocak çalışan gazteciler gününü kutluyorum."