Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, "Ortadoğu’da barış emperyalizme karşı mücadele ile sağlanabilecektir. "Filistin halkı yalnız değildir!", "İşgalciler her zaman kaybeder." dedi.

Çetin yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Doğu Kudüs’te başlayan ve Gazze’ye yönelik doğrudan saldırı biçimini alan çatışmaların temelinde İsrail’in işgalci politikaları yer almaktadır, Bugünkü çatışmaların temelinde yatan bir başka olgu ise doğrudan işgalci İsrail’in işgal politikalarının destekçisi aşırı sağın devrede olmasıdır. Savaşın ve işgalin yıldönümünü “Kudüs Günü” adıyla kutlayanların başlatmış olduğu provokasyonun mutlaka görülmesi gerekir

Dünyanın emekçi halklarına kan kusturan haydut ABD’nin en büyük işbirlikçisi ve Ortadoğu’daki karakol bekçisi İsrail’i protesto ediyoruz. İşgalci İsrail saldırılarını derhal durdurmalı, işgal politikalarından vazgeçmeli, yeni alanları yerleşime açmaktan uzak durmalı, 1967 öncesi sınırlarına geri çekilmelidir. Ortadoğu’da barış ancak ve ancak emperyalizme karşı mücadele ile sağlanabilir.

Ortadoğu'da bir başka yıkım ve felaketin de Suriye’de yaşanmaktadır. Suriye’nin yıkımı ve parçalanmasını hedefleyen bütün politikaların temel nedeninin İsrail’in güvenliği alma hedefidir.

Ne yazık ki, Suriye’nin yıkımına ülkemiz de ortak olmuştur. AKP iktidarı, Türkiye’nin siyasal İslamcıları, cihatçıları ülkemizden geçirerek, silahlı güçler kurdurarak Suriye’nin yıkılmasına ve parçalanmasına yardımcı oldular, bunun yolunu yaptılar, doğrudan Suriye’yi hedef alan düşmanca politikalar ürettiler. Buradan ilan ediyoruz ki, bugün Filistin sorununa sahip çıkıyor görünüp, diğer tarafından Suriye’nin yıkımına ortak olmak iki yüzlülüktür

Ortadoğu’da barış emperyalizme karşı mücadele ile sağlanabilecektir.

"Filistin halkı yalnız değildir!", "İşgalciler her zaman kaybeder."