Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanlığı Ar-Ge ve Bilişim Başkanı Çetin Yıldırım, yazılı basın açıklaması ile il kurucu ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İşte Yıldırım’ın o açıklaması;

“Ocak 2020 yılında Gelecek Partisi Sakarya il başkanlığını kurmak için toplandığımızda, bütün delegelerimiz ile beraber şu cümlelerimizi kullanmıştık: TEMİZ SİYASET-KARDEŞLİK-İLKEL-BERABERLİK-DOĞRU ve ayrıştırıcı olmadan il başkanlığımızı kurup Sakarya ilinde biran önce teşkilatlanmalara başlayacağımızı tüm kamuoyuna bildirmiştik.

Nitekim de o şekilde ilimizi kurup çalışmalarımıza başladık. Fakat ne hikmet ise verilen sözler ve değerler hiçbir zaman yerini bulmadı. Mevcut il başkanın adam seçmeleri, üye beğenmemeleri neden ise hep kendini ön planda tutmaya çalışması kopmalar ve kırgınlıklar meydana getirdi. İl başkanı değişikliği sonrası tekrar tek vücut olup, yeni bir sayfa açarak yürümek istedik. Öyle de oldu. Ama ne hikmet ise mevcut il başkanın değişen il başkanından hiçbir farkı olmadığı kanaatine vardık. Öyle ki; teşkilat başkanı sayın Özcan KAM’ın partisi için yaptığı o kadar emeğe ve teşkilatlanmaları yapmasına rağmen bir iletişim başkanı uğruna hiçe sayarak genel başkanına çete kuruyor il başkanlığın çalışmasını engelliyor gibi saçma bir uydurma kelimeler sarf ederek görevden uzaklaştırma aldırıyor. Bunun yanında Arge Bilişim Başkanı Çetin Yıldırım’ı da kendisine ve parti içi bölünmelere yol açıyor diye görevden uzaklaştırıyor. Siyasette tecrübe önemlidir. Fakat il başkanı ısrarla tecrübeli siyasetçileri egale edip kendi sözünü dinleyen insanlarla yürümek istemiştir. Ayrıca; genel başkanın akrabasıyım deyip herkes ayağını denk alsın istediğimi tutarım istemediğimi burada barındırmam sözleri bardağı taşıran son damla olmuştur.

Biz ilk gün çıktığımız bu dava yolunda verdiğimiz sözlerimizi her zaman yerine getirerek çalışmalarımıza devam edemeyeceğimizi anladığımız bu gün Sakarya İl Kurucu ve Yönetim Kurulundan istifa ediyorum.

Bütün çalışma arkadaşlarımıza bu parti çatısı altında başarılar dileriz."