NELER OLUYOR!

Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanlığı kongresi ve sonrasında yaşanan olaylar aslında yaşanan bu istifa depreminin bir şokuydu. Bilindiği gibi Gelecek Partisi Sakarya İl Teşkilatı geçen Ağustos ayı sonunda Adapazarı Tekeler Mahallesi Hünkar Park'ta Olağan İl Kongresi yapmıştı. Mevcut başkan Ender Serbes'e rakip olarak Özcan Kam çıkmış ve yapılan seçimde mevcut başkan Ender Serbes 101 oyla seçilirken, Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün desteklediği rakibi Özcan Kam 87 oyda kalmıştı.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Gelecek Partisi Genel Başkan Ahmet Davutoğlu video konferans yöntemiyle katıldığı kongre bitmiş ama yaşanan gerginlikler bitmemişti. Kongre öncesinde ve sonrasında aralarına kara kedi giren Gelecek Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ile Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes arasındaki gerginlik günler boyu sürdü. Seçilen bir il başkanı olarak önüne sürekli set konan Serbes, her gün bir basın açıklaması yapmamsına rağmen genel merkez düzeyinde yaşadığı sıkıntılarla bıçak kemiğe dayandı.

YETER ARTIK

Akşam saatlerinde “Kamuoyuna duyuru” başlığıyla açıklama yapan Başkan Serbes, “Yeter artık” dedi ve istifasını sundu. Başkan Serbes istifasında“Bizler Gelecek Partisi’nin programını ve tüzüğünü okuduk, onun siyasetini yaptık. Adil olduk, samimi olduk, şeffaf olduk. Ülkemizin geleceği olacağımızı zannederek, sorunlara çözüm sunacak siyasete, ortaya koymak için gece gündüz canla başla çalıştık” derken samimi, adil ve şeffaf olmayan işlere karşı yeteri kadar dayandıkları sinyalini verdi.

İLKESİZ SİYASETÇİ

İstifasında Başkan Serbes, “Sakarya’da teşkilatlanmanın maddi-manevi yükünü çektik. Ancak biat kültüründen gelen ilkesizlerin baskı ve zorlamalarına maruz kaldık. Bizden çalışan/üreten bir teşkilat değil, biat eden bir teşkilat olmamız istendi. Kabul etmedik, direndik. Bizler, Türkiye’nin ilkesiz siyasetçilerine karşı bir duruş sergilemek, alternatif olabilmek için bu yola çıktık. İlkesiz siyasetçilerin siyasi hedeflerine hizmet etmek için değil” sözleriyle ne kadar direndiklerinin de altını çizdi.

GENEL BAŞKANDA İŞ YAPMIYOR

Serbes’in, “Sayın Genel Başkan Ahmet Davutoğlu istediği kadar hukukun üstünlüğünden, adam kayırmacılığı yapılmayacağından, ileri demokrasiden dem vursun. İştir kişinin ayinesi, lafa bakılmaz. Şunu gördük ki haksızlığı kendisine yakın olanlar yapıldığında adil değil, taraf olmaktadır. Türkiye’de zaten adam kayıran, adale, hiçe sayan, halkı yanıltan partiler var” sözleri ise bardağın taştığını ve genel başkanında sözden başka iş yapmadığına işaret etti.

BU İŞ BU KADAR

Serbes son olarak, “Bunlardan bir tane daha sıfırdan inşa etmenin vatana, millete zaman ve enerji kaybettirmenin bir anlamı olmadığına inandığımızdan Sakarya teşkilat olarak bizler görevlerimizden ve partiden istifa ediyoruz. Bu vesile ile bizi yalnız bırakmayan, teveccüh gösteren Sakaryalı hemşerilerimize ve görev süremiz boyunca birlikte olduğumuz tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” sözleri ise artık gemilerin çoktan yakıldığının göstergesi oldu.