Beyaz Baston, 1921 yılında Londra'da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısı, dış dünyanın kendisini fark etmesi ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931′de Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Ve bu simgeyle beraber dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri ‘Beyaz Baston Körler Haftası’  olarak kabul edilir..

Konuyla ilgili olarak Gelecek Partisi Sakarya teşkilatı, "Tohum toprağın bağrına, engelli bireyde topluma emanettir. Bizlerinde birer engelli adayı unutulmayarak onların gören gözü, duyan kulağı olup yaşamlarını daha kolay idame ettirebilmeleri için daha duyarlı davranmak vatandaşlık ve insanlık görevimizdir.

Bu anlamda onları daha iyi analiz etmek için  Sosyal Politikalar ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Baskanlığı olarak eş zamanlı program dahilinde Engelliler Birlik Federasyonumuzu ziyarette bulunarak çalışmaları hakkında istisarelerde bulunduk.

Genel Sekreter Zehra Toy hanımefendi engelli vatandaşlarımıza gereksinim duydukları ihtiyaçlar dışında gıda giyim ve eşya yardımı yaptıklarını da sözlerine ekledi..

Gelecek Partis Sakarya olarak bizlerde yardıma ihtiyacı olan her  insanımızın yanında olacağımızı ve projelerde bulunacağımızı da kendilerine ilettik. Engelli bireylerimizi birgün degil hergün hatırlayarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi temennisiyle Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası' ni kutluyorum." ifadelerini kullandı.