İl Gençlik Kolları başkanı Yunus Erdoğan AKM önünde yaptığı basın açıklamasında “Bugün sizlerle ülkemizdeki gençlerin ne yazık ki kronikleşmiş bir sorunu olan genç işsizliği konuşmak istiyorum. Saadet Partisi iktidarında, tek bir gencimiz dahi işsiz kalmayacaktır. Tek bir gencimiz dahi hayat pahalılığına karşı ezilmeyecektir.”dedi. 

"Genç işsizlik sorununun bir doğal afet değildir" diyerek basın yoluyla hükümete seslenen Erdoğan, “Genç işsizlik; üretimi sınırlayan, paylaşımda adaletsizliğe yol açan yanlış politikaların ürettiği insan yapısı bir sorundur. Genç işsizliği; ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak tüm boyutlarıyla birlikte ele almalıyız. Genç işsizliğin bitirilmesine dair atılacak her bir adımın, sağlık, güvenlik, eğitim ve adalet alanlarındaki yükü ciddi biçimde azaltacağı bilinci ile hareket etmek zorundayız.” dedi.

Saadet Partisi Sakarya İl Gençlik Kolları yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda,  Genç işsizliği bitirebilmenin çarelerini de anlatan Yunus Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti; “Genç işsizliği bitirebilmenin yolu istatistikler üzerinde oynamalar yapmaktan değil istihdamı arttırmaktan geçmektedir. İstihdam ise üretimin bir alt bileşenidir. Üretim arttığında istihdam da buna bağlı olarak artacaktır.TÜİK tarafından açıklanan 15-24 yaş arası dar ve geniş tanımlı genç işsizlik verilerini ne yazık ki üzülerek takip etmekteyiz. Biraz da bu veriler üzerine konuşmak istiyorum. Son 4 hafta içerisinde iş başvurusu yapıp 2 hafta içerisinde işe başlamaya hazır olan fakat iş bulamayanlar, dar tanımlı genç işsizlik oranını vermektedir. Geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre dar tanımlı genç işsizlik oranının yüzde 23’ü aşmış olduğunu görmekteyiz. Yani dar tanımlı genç işsizlik verilerine göre her dört gencimizden birisi işsizdir! Bu oranın üzerine bir de; iş bulma ümidini tümden yitirenler, iş başvurusu yapmasa da çalışmaya hazır olanlar ve başvuru yapıp işe başlamaya hazır olmayanların eklenmesiyle hesaplanan geniş tanımlı genç işsizliğin ise yüzde 34’ün üzerinde olduğunu görüyoruz. Geniş tanımlı genç işsizlik verilerine göre de yine üzülerek ifade ediyorum; her üç gencimizden birisi işsizdir!Bir ekonomi için üretmeye yatkın, heyecanlı ve hareketli nüfusunun üçte birisinin işsiz olması ülkemiz adına ağır bir kayıptır. Bunun sosyal hayata olumsuz olarak yansımalarını tekrar  hatırlatmamız da yarar var.Biraz önce 15-24 yaş aralığındaki genç nüfusta işsizlik verilerinden bahsetmiştim. Şimdi de 15-34 yaş aralığındaki genç işsizlik verilerine değinmek istiyorum. Eğitim düzeyinin artması, iş bulmanın zorlaşması ve ortalama ömrün uzamasıyla birlikte 35 yaşa kadar genç işsizlik takip edilmektedir.15-34 yaş arasında TÜİK tarafından açıklanan dar tanımlı genç işsiz sayısı 2 milyon 300 bini aşmıştır. Bu sayı Slovenya ülke nüfusu sayısına denk gelmektedir. Yine aynı yaş grubunda geniş tanımlı genç işsiz sayısı ise 3 milyon 800 bini aşmıştır. Bu sayı Gürcistan ülke nüfusu sayısına denk gelmektedir.Ülke nüfusları ile yarışacak kadar genç işsizi olan bir ülkede ekonominin şahlandığını iddia edebilmek gerçekten hayret edilmesi gereken bir diğer husustur. Lisans ve yüksek lisans mezunu olmanın bir kıymetinin kalmadığı ve hatta doktora mezunu gençlerimizin bile iş bulamadığı bir süreci yaşamaya devam ediyoruz.”