Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretine uygulanan zam oranından sonrasında iktidarı sosyal devlet olmaya davet etti.

Başkan Çetin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

BU RAKAMLAR VİCDANLI DEĞİLDİR
"ÖSYM yeni sınav ücretlerini belirledi. Milyonlarca öğrencinin gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretine yüzde 29 zam yapıldı. Başvuru ücreti oturum başına 70 TL'den 90 TL'ye yükseldi. Tıp fakültesi mezunlarının gireceği Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ücreti 450 TL'den 500 TL'ye çıktı. Kişi başına 10 liraya mal olabilecek bir sınav için pandemi döneminde bu kadar yüksek rakamlar belirlemek vicdanlı değildir. Öğrencilerimiz pandemi sürecinde okulların kapanması, yüz yüze eğitimin sona ermesi gibi birçok olumsuzluk yaşamaktadır ve bunlara yenilerini eklemeye kimsenin hakkı yoktur!

SINAV ÜCRETLERİ 1 LİRA OLMALI
TUS sınavına girecek bir aday 500 lira, üniversite sınavı için 3 oturuma da girecek öğrencimiz 270 lira ödeyecek. En azından pandeminin devam ettiği 2021 yılındaki tüm sınavlar sembolik biçimde 1 lira olmalıdır. Sınavların ekonomik yükünü devletin karşılayacak gücü vardır. Böyle zor bir dönemde unutulan sosyal devlet ilkesi hatırlanmalı, pandemi nedeniyle işsiz kalan babaların çocukları da düşünülerek eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Sınav ücretini ödeyemeyecek, işini kaybetmiş, pandemide geliri sıfıra inmiş on binlerce aile ve çocuk göz ardı edilemez.”

UMUDUNUZU YİTİRMEYİN
Adapazarı’n da ailesi  pandemi nedeniyle işini kaybeden, dükkanını kapayan, geliri olmayan  evlatlarımız içiniz rahat olsun ilçe başkanlığımıza başvurmanız halin de ilçe yönetimi olarak gerekirse ceplerimizde ki son kuruşlarla yapacağımız imeceyle (YKS)  sınav ücretinizi biz yatıracağız, siz umudunuzu hiç yitirmeyin , Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece geleceğinizi kimsenin çalmasına izin vermeyeceğiz…!"