Genel Başkan Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda son dönemde ülkemizde yaşanan ve tüm milletimizin canını yakan yangınlara yeterli şekilde müdahalede bulunulamamış olmasını sert bir dille eleştirdi.

Uysal, bir de kısa video paylaşarak “İkili görüşmelerde bayrağa sahip çıkamadınız. Askerin başına çuval geçirildi. Askere sahip çıkamadınız. Memleket yol geçen hanı, sınıra sahip çıkamadınız. Siz neyi ar sayarsınız, söyleyin onu konuşalım!” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal şu görüşleri ifade etti: “Salgınlar, afetler, yangınlar her ülke ve devlet gibi Türkiye’nin de idari olarak bağışıklık sistemi, demokrasisi, hukuku ve toplumsal birlikteliği için bir turnusol testi vazifesi görüyor! Ülkenin, AKP iktidarında 19 yılda ne kadar derin bir sistematik çöküş yaşadığını gördük.

AKP elindeki devlet’in neresini tutsanız elinizde kalıyor. Ormanlarımız cayır cayır yanıyor, Türk Hava Kurumu Kayyumu, AKP’li eski Bakan düğünde, oynaşta! AKP’nin zihinsel, fikri ve vicdani olarak çürümüşlüğünün apaçık dışa vurumu!

Yıkım mühendisliği projesi olarak AKP (uzun bir dönem FETÖ ile birlikte), “işleyen tüm kurumlar işlemez hale nasıl getirilir ve ele geçirilir projesi”nin mimarı ve uygulayıcısı oldu.

AKP’li bakanları ödüllendiren Rıza Sarraf’a Numan Kurtulmuş eliyle ödül veren AKP, kara para aklama soruşturmasından aranan Sezgin Baran Korkmaz’ı da unutmamış, THK Mütevelli Heyet Üyesi yapmış! Tebrikler AKP! Siz de ödülü hak ettiniz! Ödülünüz ilk seçimde!

Envanterimizde güya ülkemizin şanını yükseltecek 13 keyif uçağı var ama yangın söndürme uçağı yok, öyle mi? Eyy AKP... Sularınızın dışında her yeriniz akıyor!

Envanterde yangın uçağı yok ama beyler, bakanlar ve Cumhurbaşkanı rahat uçsun, keyif yapsın diye 13 uçak var! Necip Fazıl’ın şiirinde ‘Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet’ ifade edildiği gibi! AKP tepinsin bir tarafta, diğer tarafta memleketin ormanları yansın, ülke ağlasın!

Bu günler AKP’nin iyi günleri! Bu gidişle çöküş ve çürümüşlüğün sonunda Türk Milleti sizi deyim yerindeyse terlikle kovalayacak! Önce sizi ülkeyi ve kaynaklarını beraber yağmaladıklarınız ifşa ve ihbar edecek!

AKP elinde Türkiye bir faciadan diğerine koşuyor! Kendinizi kurtarmak için ülkeyi felakete sürüklemeyi göze aldınız, biliyoruz. Ama bilesiniz ki AKP’yi kurtaracak hiçbir demokratik formül yok!!

Ülkenin bakanları sanki ‘Olay Yeri İnceleme Memuru’! Sizin göreviniz olağanüstü olayları öngörmek, tedbir almak! Tek politikanız yangın, salgın, felaket yaşandıktan sonra ‘vergiler ötelendi’ açıklaması yapmak! Ey AKP; siz neyi AR SAYARSINIZ?

Bu ülkede Şahinler, Erenler, Necmeddin Öğretmenler, Ayyüceler bitmez, Seyit Onbaşıların ruhu bir başka bedende hayat bulur! Kupon Arazi değil diye SINIRA, ASKERE, BAYRAĞA, ORMANLARA sahip çıkamadın Eyyy AKP!!! Siz neyi AR SAYARSINIZ?”