Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği Geyve Meydan projesinde temel atma töreni yapılırken proje içerisinden, Geyve’yi temsilen ayva heykeli yapılacağı öğrenildi. Ancak ayva heykelinin yapılacağı yerde bulunan 60 yıllık Atatürk anıtının başka bir yere taşınacağının belirtilmesiyle birlikte Geyve’nin siyasi isimlerinden projeye tepki geldi. Konuyla ilgili, CHP Geyve İlçe Başkanı Gürkan Kar, İYİ Parti Geyve İlçe Başkanı Yusuf Baran, Saadet Partisi Geyve İlçe Başkanı Fikret Özer, Deva Partisi Geyve İlçe Başkanı Murat Demir ve Yeniden Refah Partisi Geyve İlçe Başkanı Halil Gül, ortak basın açıklaması düzenledi.

“BİR DEĞERİ ÖNE ÇIKARIRKEN DİĞERİNİ ÖNEMSİZLEŞTİRMEYİN”

İlçe Başkanları tarafından anıtın önünden okunan ortak basın açıklamasında, “Büyükşehir Belediyesinin ilçemizin gelişimi ve güzelleşmesi için başlattığı, ‘Geyve Meydan Projesi’ni önemsiyor ve olumlu karşılıyoruz. Şehirler tarihsel gelişim sürecine bağlı olarak kültürlerini geleceğe ve toplumsal değerlerini geleceğe taşıdığı sürece kabul görürler. Bu anlamda ilçemizin en değerli ürünü, ayvanın geniş kitlelerce bilinmesi ve tanıtılması, çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını, hak ettiği değeri alması bir gerekliliktir. Ancak Geyve Meydan Projesi’nde bir değeri ön plana çıkarırken, bir başka değeri arka plana atarak önemsizleştirmek ilçemizin tanıtımı ve kamuoyundaki itibarı açısından uygun olmayacaktır” denildi.

CHP SAKARYA İL BAŞKANI KELEŞ KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş de bir açıklama yaptı. İlçe Başkanlarının halkın farklı kesimlerini temsil ettiğini belirten ve isteklerinin Geyve için en doğru karar olacağına dikkat çeken Başkan Keleş, “Geyve’de Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Geyve Meydan Projesi, ilçeye değer katacaktır. Ancak, bunu yaparken ilçenin 60 yıllık bir eserini ait olduğu yerden kaldırmak ve onu arka plana atmak kesinlikle yanlış olur. Konuyla ilgili ilçenin farklı siyasi görüşe sahip ilçe başkanları bir araya gelerek isteklerini dile getirdi. Ve istekleri çok basit. Atatürk heykelinin yerinin değiştirilmesini istemiyorlar. Bu noktada Büyükşehir Belediyesine düşen görev, ortak akılla hareket ederek, halkın her kesimini temsil eden İlçe Başkanlarına kulak vermesidir. Unutulmamalıdır ki, Geyve’de yaşayanlar yine Geyveli yurttaşlardır. Onların isteği doğrultusunda hareket etmek en doğru karar olacaktır” dedi.