Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl başkanı Ecevit Keleş ve yönetimi Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası Başkanı Cemal Yaman, Türk Metal Sendikası Başkanı Olcay Meriç ve Türk Harb-İş Sendikası Başkanı İsa Kaya ile bir araya geldi. TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü’nün kapatılarak TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü olarak devam etmesinin konuşulduğu buluşmada taraftar yeni yapılanmayla ilgili fikirlerini ortayla koydu.

CHP İl örgütü ile sendika başkanlarının yaptığı toplantı da ayrıca Ada Treni’nin tekrar Adapazarı Tren Gar’ına gelmesi için neler yapılması gerektiğini, Sakarya’nın raylı taşımacılığa ihtiyacı olduğunu, Tank Palet fabrikasında esnek çalışma saatlerinin işçiler üzerindeki olumsuzluğu ve kıdem tazminatı ele alındı.

Yapılan toplantı da taraflar ayrıca taşeron işçilerin son durumunu da ele aldı. Taşeron işçilerin kadro sorununun önemli bir sorun olduğunu anımsatan Başkan Keleş, “Biz bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Başkanlaşırımıza örgütümüz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.