Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Çetin, Necip Hablemitoğlu'nu ölümün 18.yılında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Tarihçi ve Yazar Necip Hablemitoğlu, bundan tam 18 yıl önce 18 Aralık 2002’de Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 48 yaşında hayatını kaybetti. Hablemitoğlu, devlet içindeki Fethullah Gülen yapılanmasını dile getiren ilk isimlerden biriydi. Hablemitoğlu 24 Haziran 1999'da 32. Gün programında tehlikeye dikkat çekmişti. Fetullah Gülen’in aslında bir terör örgütü lideri olduğunu, devleti ele geçirmek için yetiştirdiği militanları ile birlikte bu amaç uğrunda çalıştığını ilk kez tespit eden ve dillendiren Necip Hablemitoğlu 18 yıl önce tam da bugün uğradığı suikast sonucu aramızdan ayrıldı. Faili meçhul bir suikaste kurban giden Hablemitoğlu’n dan geriye ise öldürülmeden 3 yıl önce şimdi FETÖ dediğimiz örgüt ile ilgili yaptığı uyarıları kaldı.

AKP’nin tek başına iktidar olmasından iki ay sonra gerçekleştirilen suikast partinin 18 yıllık iktidarı süresince çözül(e)medi! Öldürülmeden önceki çalışmalarına ve yazdığı kitaplara baktığımızda Hablemitoğlu’nun özellikle Fethullah Gülen Cemaatine yönelik sert eleştirilerinin yanı sıra Bergama’daki altın madeni karşıtı köylü hareketini “Dış güçlerin oyunu” olarak nitelediği görülüyordu.

2006 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tam da Ergenekon soruşturmasının başlayacağı günlerde “Bu ülke Necip Hablemitoğlu cinayetini yaşamış, sonrasında her şey örtbas edilmiş bir ülke...” diyordu. Oysa bu sözleri söylediğinde partisi 4 yıldır tek başına iktidarda kendisi de başbakandı!..

“FETÖ’ cülerin kumpası” diye Ergenekon dosyasını toptan çöpe atanlar, neden Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili yapılan araştırmada bir “FETÖ izi” aramadılar? Bu soruşturmayı yürüten polis ve yargı görevlilerinin ‘FETÖ’ ilişkisi araştırıldı mı? Bunların içerisinde ‘FETÖ’ den ihraç edilen ya da cezaevinde olan var mı?

Suikastın 18. yıl dönümünde geriye bakıldığında dünden bugüne bir arpa boyu yol gidilmediği görülecektir. AKP hükümetinin bu suikastı çözme niyeti hiçbir zaman olmadı. Olsa şimdiye kadar çözer, faili meçhuller için TBMM’ye verilen soru önergelerini reddetmezlerdi.

Partimizin Faili Meçhul Bırakılan Siyasi Cinayetlerin Araştırılması için Verilen Meclis Araştırma Önergeleri AKP oylarıyla 22 kez reddedildi. Tüm vatandaşlarımız şundan emin olsunlar ki yapılacak ilk seçimde iktidarı devir alacak olan patimiz her konuda olduğu gibi bu konuda da demokrasiden hak hukuk adaletten yana tavrını açıkça ortaya koyacak ve faili bulunmayan bir tek cinayet kalmayana dek kararlılıkla konunun üzerine gidecektir."