Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Çetin, bir basın açıklamasında bulundu.

Başkan Çetin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha siyasi partiler ve toplum kesimlerine yeni anayasa teklifi konusunda beraber çalışma çağrısı yaptı

Erdoğan'ın hukuk ve yargı reformu sözünün üzerinde üç aya yakın zaman geçti ancak hiçbir adım atılmadı Kaybettiğini kendisi de görüyor. Ama halka somut bir şey sunamıyor. Doğalgaz rezervi, uzay projesi, yeni anayasa söylemleri ile bir anlamda sanal projelerle, 2023'ü garantilemek istiyor. Ama halkın gündemi yoksulluk, bunların karşılığı yok"

Covid-19 salgını pençesinde kıvranan halkın talep ve itirazları Saray iktidarı tarafından görmezden geliniyor. Boğaziçi öğrencilerinin direnişinde de gördüğümüz üzere toplumun her türlü itirazı yine ve alışılageldik üzere “terörist” yaftası yapıştırılarak kriminalize edilmeye, şiddetle bastırılmaya çalışılıyor.

Ardı ardına gelen zamlar ve hayat pahalılığı altında ezilen halkın üzerine vergi üzerine vergi bindiriliyor. Yandaş şirketlerin milyonluk vergi borçları affedilirken asgari ücretli çalıştığı her üç günde bir gün vergi ödemek için çalışıyor. Geleceksiz, işsiz bırakılan gençlerin borçları silinmiyor hatta evlerine haciz gönderiliyor. Köylünün tarlasına, traktörüne el konuluyor.

Ülkeyi bir çıkmaz sokağa sürükleyen, halkı perişan eden iktidar şimdi “demokratikleşme” aldatmacası eşliğinde yetkilerini daha da artıracak bir yeni anayasa planını gündeme sokmanın peşinde koşuyor.

Anayasa önerisi Saray iktidarının artık iyiden iyiye aksayan yönetme kabiliyetini ve güç kaybını önlemek için kurulan yeni bir tuzaktan başka bir anlam taşımıyor.

Yasaya ve hukuka uymaksızın, ama daha önemlisi kamusal vicdana ve hiçbir ahlaki çerçeveye dayanmaksızın, sadece iktidarını sürdürme peşinde olan bu iktidarın meşruiyeti bugün Saray’ın bahçe duvarlarının ötesine bile geçemiyor. Böyle bir konjonktürde dayatılan yeni anayasa önerisi toptan reddedilmelidir.

Türkiye’nin AKP ve MHP bloku eliyle sokulduğu bu krizden çıkışı, halka her tür kötülüğü reva gören Cumhur İttifakı’nın tasarladığı bir anayasa ile olamaz. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel krizden çıkışı bu harami saltanatına son vermekten geçecektir.

Siyasal İslamcı rejimin yenilgiye uğratılması; bu kapitalist sömürü sistemine, dinci ve mezhepçi anlayışa, saldırgan dış politikaya ciddi bir itirazı olmayan, dolayısıyla siyasi İslamcı rejimin bir biçimde devam ettirilmesinden başka anlama gelmeyecek çağın gerisinde kalmış düşünce kalıplarıyla olmadı , olmayacak.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ tek adam rejiminden ülkemizi kurtarmak, baskı ve sömürü düzenini değiştirmek için kararlıdır. Umut ,cesaret ve kararlılıkla halkçı önceleyen bir seçeneği birlikte yaratalım."