DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, pandemi nedeniyle kapalı olan esnafın elektriğinin SEPAŞ tarafından kesilmesini eleştirerek iktidarın Sakarya esnafını kaderiyle baş başa bıraktığını söyledi. İktidarın basiretsizliği nedeniyle Sakarya'da kapalı olan 300'e yakın esnafın elektriklerinin SEPAŞ tarafından habersiz kesildiğini hatırlatan Erdoğan, “İktidar maalesef Sakarya'ya sıra geldiğinde üç maymunu oymaya devam ediyor. Siftah yapamayan esnafı görmüyor, imdat çığlığını duymuyor ve sefalete mahkum olduğunu bilmiyor.” dedi.

ESNAFA DESTEK SAĞLANSIN
Aylardır siftah yapamayan esnafın açılmayı beklerken kesilen elektrikleri nedeniyle ikinci bir şok yaşadığına dikkat çeken Erdoğan, “Kesinti öncesi esnafa haber verilmemesi de Sakarya'nın sahipsiz olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bunu çözecek olan iktidardır. Ya esnafa elektrik faturalarıyla ilgili hibe desteği verilsin ya da ödenmeyen faturaların taksitlendirilmesini sağlasın” şeklinde görüş belirtti.

İKTİDAR HALKIN DERTLERİNDEN UZAKLAŞTI
DEVA Partisi İl Başkanı Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: Olağanüstü bir dönem geçirdiğimiz şu dönemde Sakarya'nın esnafına görülen bu zulüm iktidar tarafından ortadan kaldırılmalıdır. Kendi yandaşlarına yaptıkları yardımı maalesef halkımıza yapmamaktadırlar. Kendileri lebaleb kongreler yaparken esnafının elektriğinin kesilmesine göz yuman Cumhur İttifakı temsilcileri esnafımızın yüzüne nasıl bakacak, seçim zamanı gelince hangi yüz ile oy isteyeceklerdir.

Bu olayın asla küçümsenmemesi gerektiğini, olayın aslında yönetenlerin zihniyetini yansıttığını ve halkın dertlerinden, esnafın dertlerinden iktidar ortaklarının ne kadar uzaklaştıklarını gösterdiğini belirten Erdoğan tüm yetkililere bu rezaleti düzeltmeleri çağrısında bulundu.