Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT) Bolu-Düzce-Sakarya Şube Başkanı Mehmet Ali Çelik, İYİ Parti Sakarya İl Başkanlığını ziyaret ederek destek istedi.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Bolu-Düzce-Sakarya Şube Başkanı Mehmet Ali Çelik“ Yönetim kurulunda olan arkadaşlarımızla birlikte İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan'ı ziyaret ettik. Bizi kabul ettiğiniz bizim dertlerimizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Çelik: ''Öncelikle değerli Başkanım bizleri kabul ettiğiniz için, bizlere Genel Başkanınızın ''bizlerin teşkilatları sizlerin emrindedir'' sözlerine istinaden yanınızdayız. Sizlerde bunu bize fazlası ile gösterdiniz. Güzide Sakarya'mızın yiğit başkanı olarak sizlerin yanınızdayız. Teşkilat mensuplarınız ile birlikte bizleri kabul ettiniz. Konuşmalarımızın içinde problemlerimizi anlattık ve 15 milyon imza kampanyamızda sizlerden destek istedik.'' dedi.

2. iş arayışı
EYT Bolu-Düzce-Sakarya Grubu Başkanı Mehmet Ali Çelik gerçekleşen ziyarette EYT olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaptı. Çelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdıkları mektubu okuyarak, beklentilerini sıraladı. Çelik: “ Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugünden geleceğe dair kaygılar yaşıyoruz. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak 4447 sayılı yasanın hukuksuz bir şekilde uygulanması sonucunda Anayasal hakkımız olan emeklilik haklarımızdan mahrum bırakıldık. 5510 sayılı yasayla aylık bağlama oranlarında adaletsizce yapılan eşitsizlikler sonucu 28 - 30 yıllık çalışma hayatımız sonrası bağlanacak emekli maaşımız asgari ücretinde altındadır. Bu durum bizleri açlığa, sefilliğe itmektedir. Emekli büyüklerimiz geçim sıkıntısı ile 2. bir iş arayışı içinde olduklarını yaşıyor ve görüyoruz.'' diye ifade etti.

'' 4 şart talep ediyoruz ''
EYT Bolu-Düzce-Sakarya Grubu Başkanı Mehmet Ali Çelik, meslek liselerinde staj eğitimi ile çalışma hayatlarına başladıklarını belirterek: ''meslek liselerinde staj eğitimi le başlayan çalışma hayatımız, staj günlerinin başlangıç sayılmaması nedeni ile yaşadığımız haksızlıklara bir ilave oluşturmaktadır. Hayat boyu zor şartlar altında çalışan işçilerin hem alın terinin karşılığı olan hem de bir iş yerinde iş güvencesi olarak elinde tuttuğu kıdem tazminatı hakkımızı da elimizden alacak taslak ve yasaların oluşu da bizler de huzursuzluk oluşturmaktadır. Her yeni gelen yasa, açıklanan her yeni ekonomik paket işçi ve emeklilerin sahip olduğu haklardan mahrum kalmasına yol açmaktadır. Biz emeklilik yaşantımız için 4 şartı istiyoruz.

* Emeklilikte yaşa takılanların haklarının iade edilmesi,

* Aylık bağlama oranlarındaki adaletsizliğin giderilmesi,

* Staj ile başlayan çalışma hayatımızın sigorta başlangıcı sayılmasını,

* Kıdem tazminatlarımızın gelecek güvencemiz olmasını istiyoruz. Bu çalışmalarımızda bize destek verenlere teşekkür ediyoruz. İYİ Parti Genel Başkanımıza, İYİ Parti Sakarya İl Başkanımız ve il yönetiminize bize destek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. ''diye ifade etti.

'' Söz veriyoruz ''
İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'ni (EYT) ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek: ''Genel Başkanımız Meral Akşener'in bu konuya olan hassasiyetini ve teşkilatlarımızda aynı mağduriyeti taşıyan birçok teşkilat üyemiz bulunması sebebiyle sizin bu haklı davanızda sonuna kadar arkanızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bugün bu vesile ile bir kez daha belirtmek isteriz ki Emeklilikte Yaşa Takılanların yaşadıkları, aslında Ülkenin kanayan yaralarından biri ve önümüzde ki günlerde daha çok gündeme gelerek bir an önce çözüm bulunması gereken konuların başında. Bizde elimizden geleni yapacağımızı herkesin huzurunda söz vererek, arkanızda olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. ''dedi.

'' Kaynaklarını da vatandaşına yönelik kullanmalı ''
Kılıçaslan: '' Bu imza kampanyasında sizlerin sesini duyurmak adına, bir adım geri durmadan hatta bir adım önde durarak tüm siyasi partilerin önünde giderek bir örnek oluşturarak sizlere sonuna kadar destek olmayı arzu ediyoruz. Bugüne kadar duyulmayan bu ses bundan sonra daha gür çıkacak ve yetkili merciler tarafından duyulacaktır. Türkiye artık bunları konuşmamalı. Türkiye artık emeklisine, çalışanına, emekli olmuş ama emeklilik hakkı alamamış insanına o hakkı teslim etmeli. Kaynaklarını da vatandaşına yönelik kullanmalı diye düşünüyoruz. Bu imza kampanyasının hayırlara vesile olmasını diliyorum ve kolaylıklar diliyorum.'' diyerek sözlerine son verdi.

Karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan ziyarette Emekliler ve Emeklilikte Yaşan Takılanlar (EYT)grubunun temsilcisi Mehmet Ali Çelik Türkiye’de yaşanan ‘emeklilikte yaşa takılanlar’ın sorunları hakkında Başkan Kılıçaslan’a bilgi verdi. Ziyaretin sonunda İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan misafirlerine ziyaretleri nedeni ile teşekkür etti.