ANLAŞILAN BİR YILDA O KOLTUĞA NASIL OTURDUĞUNU UNUTTU

Adayken “Herkesin başkanı olacağım” diyen Güven Övün’ün Saadet Partisi’nden seçilip AKP’ye geçtikten sonra geldiği nokta “Sizinle görüşecek bir şeyim yok” noktasıdır. Bu dönmeler, savrulmalar ve ben yaptım oldu mantığı AKP ile birebir örtüşse de siyaset ahlakına uymamaktadır.

CHP İlçe Başkanı Uysal, “Bir veya iki kişi tarafından alınan karar İlçemizin vizyonuna yakışmayan bir karardır. Son günlerde, alınan kararlar, yapılanlar Pamukova Belediye Başkanının çarşı ve pazarcı esnafını mağdur eden Sakarya’da hiçbir ilçede benzerleri olmayan keyfi uygulamalarıdır. Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan kararlar gereği belediye meclisi toplanamamaktadır. Meclise sorulmadan, Esnaf Odası, Sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve İlçe halkının fikirleri alınmadan yapılan bu uygulama kabul edilemez.

YANLIŞA ORTAK BULMAK TELAŞI

Pamukova Belediye Başkanı kendi kendine kararı alıp İstasyonun yanı başında TCDD den kullanım izni alınan alanda çalışmalara başladıktan sonra İlçede bulunan siyasi parti İlçe Başkanları ile bir araya gelmesi ise “Ben yapıyorum sizlere de bilgi veriyorum “demekten ileri gitmemektedir. Belediye Başkanı bu kararı almadan ve çalışmalara başlamadan çok önceleri siyasi parti ilçe başkanları ile bir araya gelip, konuyu tüm detayları ile tartışması daha uygun olurdu.

CHP OLARAK BİZ ÖNERİLERİMİZİ SÖYLEDİK

Belediye Başkanı ile yaptığımız toplantıda İlçe merkezinde böyle bir yerin olmadığını, yaptıkları girişimlerden sonuç alamadığını ifade etti.

CHP olarak ilk önerimiz olarak çarşı caminin yanında bulunan Toçoğlu başkan zamanında projelendirilip kamulaştırması başlayan yaklaşık %40 ı kamulaştırılan yaklaşık 8 bin metrekarelik alanın kapalı Pazar yeri ve kapalı otopark yeri olarak değerlendirilmesinin daha uygun olacağını ifade ettik. Ancak Belediye başkanı bu alanın mahkemelik ve sorunlu olduğunu ifade etti. Çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Belediye makamının görevi halkın sorunlarını çözmektir. Sorunun çözülmesi için bizlerde muhalefet partileri olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Yeter ki her katmanın üzerinde uzlaştığı bir yer olsun.

İkinci önerimiz Gölpark’ın bulunduğu yerdir ki burası da İlçe Pazarı için değerlendirilebilir. Diğer günler ise D-650 kara yolu kenarında olması sebebi ile köylü pazarı olarak değerlendirilip stantlar açılıp, İstanbul- Eskişehir yolu üzerinde yolculuk edenler için bir cazibe merkezi, alışveriş merkezi olarak değerlendirilebilir. Bu önerilerimizi belediye başkanına ilettik ancak kafasında istasyonun yanındaki alana karar kılmış.

KAPALI PAZAR YERİNİN YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ ANCAK..

Sonuç olarak, CHP İlçe örgütü olarak kapalı Pazar yerinin yapılmasına karşı değiliz. Kapalı Pazar yeri İlçemizin yıllardır ihtiyacıdır ancak yer seçimini uygun değildir. Uygun olmadığı son günlerde gösterilen tepkilerle gün yüzüne çıkmıştır. Belediye başkanı konunun muhatapları başta olmak üzere herkese danışarak en geniş katılımla bu sorunu çözmek zorundadır.