RANDEVU TALEP EDİLECEK

Gelecek Partisi Genel Merkezi teşkilatlanmasını tamamladıktan sonra siyasi partilerin tamamından randevu talep edilecek. Üstün, “Hiçbir parti ayırmayacağız, iktidar ve muhalefet partilerini ayırmayacağız” derken parti sözcüsü Selim Temurci’nin geçtiğimiz günlerde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef alan sözlerine de düzeltme yapmış oldu. Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, partilerinin teşkilatlanma çalışmalarını süratle yürüttüklerini, il kongrelerinin bitmesinin ardından 1. Olağan Büyük Kongre’yi yapacaklarını söyledi.

GELECEK PARTİSİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın 2020 yılı Ocak ayı itibarıyla seçime girme yeterliliğine sahip yayınladığı listede Gelecek Partisi’nin olmaması nedeniyle yapılan bazı yorumlara, “Gelecek Partisi ilk yapılacak seçime girecektir nokta” yanıtı verdi. Erken seçime ve çok erken erken tarihli olası bir seçim için de hazırlıkların tamam olduğunu belirten Üstün, “Çok çok erken bir seçim olursa şayet; başka tedbirlerimiz de planlarımız da var. A planımız var ama B ve C planlarımız da var” dedi.

İLK SEÇİM

“Teşkilatlanmalarını tamamlayarak kazanacak ya da B ve C planları çerçevesinde katılacak”

Gelecek Partisi’nin yapılacak ilk seçime mutlaka katılacağını, “Hiç kimse İYİ Parti’ye yaptığı seçime girme engellemesini Gelecek Partisi’ne yapmaya kalkmasın bunun bir faydası olmaz” mesajıyla veren Ayhan Sefer Üstün, “Partimiz yapılacak ilk seçime katılma hakkını kazanacaktır, ama teşkilatlanmalarını tamamlayarak kazanacaktır ama da B ve C planları çerçevesinde katılacaktır” açıklamasını yaptı.

SEÇİM KARARI

TBMM 22.23.24. ve 26. Dönem Sakarya Milletvekili, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, şu değerlendirmeleri yaptı, “YSK, seçim kararı alındığı zamanda seçime girecek partilerin listesini yeniden günceller.” Aslında kurumlar rahat bırakılsa Türkiye’de kökleşmiş işini yapan düzgün çalışan kurumlar var. Yüksek Seçim Kurumu (YSK) da bunlardan biriydi. Darbe dönemlerinden sonra yapılan seçimlerde neredeyse çok az şaibe ve dedikodu ile görevini yapmış ve yürütmüştür İstanbul seçimlerine kadar. Yüksek Seçim Kurulu’nun her yılbaşında çalışmalarını gözden geçirdiği rutin bir işlemi var. Yıl içinde olası bir seçim olursa ne yapabilirim diye çalışmalarını gözden geçirir. Bunu yaparken de seçime girebilecek partilerin listesini de açıklar.

81 İLDE TEŞKİLATLANMA

YSK, seçim kararı alındığı zamanda seçime girecek partilerin listesini yeniden günceller. Bugün için yani 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle Gelecek Partisi henüz teşkilatlarını tamamlamadığı için seçime katılamıyormuş gibi gözüküyor. Biz bundan hareketle 81 ilde teşkilatlanmaları tamamlayıp büyük kongreyi de en kısa zamanda yaparak Siyasi Partiler Kanunu’ndaki bu şartı yerine getirmek istiyoruz. Seçimden 6 ay öncesine siyasi partilerin Türkiye’nin yarısında teşkilatlanmış olması ve Büyük Kongresini yapmış olması gerekiyor. Türkiye’nin dört bir yanında teşkilatlanma çalışmalarımız süratle yürüyor.

A PLANIMIZ VAR

İllerde kongreler biter bitmez en kısa zamanda birinci olağan kongremizi yapacağız. Bunu hem teşkilatlanmadaki performans açısından önemli hem de olası bir erken seçime katılmak açısından önemli. Bir partinin başarılı olabilmesi için iyi bir programı olması lazım. İkinci şartı ise, bu programı sahada, alanda anlatacak güçlü bir teşkilatının olması lazım. Gelecek Partisi iyi bir programı ortaya koyduk şimdi bu programı savunacak anlatacak bir teşkilatı kurmamız lazım. Çok çok erken bir seçim olursa şayet başka tedbirlerimiz de planlarımız da var; A planımız var ama B ve C planlarımız da var. Gelecek Partisi ilk yapılacak seçime girecektir nokta. Bu bir öngörü ya da taahhüt değil bunu bir tespit olarak söylüyorum. Yapılacak ilk seçime katılma hakkını kazanacaktır, ama teşkilatlanmalarını tamamlayarak kazanacaktır ama da B ve C planları çerçevesinde katılacaktır.

ENGELLEME YAPMASIN

Hiç kimse İYİ Parti’ye yaptığı seçime girme engellemesini Gelecek Partisi’ne yapmaya kalkmasın bunun bir faydası olmaz. Su akar yolunu bulur. Seçime hazır olacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve Allah’ın izniyle ilk yapılacak seçime katılacaktır. Biz bütün partilere eşit mesafede olduğumuzu söylüyoruz. Kişisel olarak, seçmen olarak ötekileştirdiğimiz gibi başlangıçta hiçbir partiyi de öteki konumuna koymak istemiyoruz. “Hiçbir şeyi hiçbir kimseyi kategorik olarak ötekileştirme, ayrıştırma gibi bir niyetimiz yok”

SİYASİ PARTİ

Hatta Genel merkez binası tamamlandıktan sonra siyasi partilerin tamamından randevu talep edeceğiz. Hiçbir parti ayırmayacağız, iktidar ve muhalefet partilerini ayırmayacağız. Oralara gidip kendimizi ifade edeceğiz, böyle bir parti kurulduğunu, böyle bir programı olduğunu tüzük ve adresimizin bu olduğunu ifade edeceğiz. Onları da parti genel merkezine davet edeceğiz. Hiçbir şeyi hiçbir kimseyi kategorik olarak ötekileştirme, ayrıştırma gibi bir niyetimiz yok anayasal çerçevesinde kurulmuş siyasi partilerdir bunlar. Baştan böyle bir rezerv koymamız söz konusu değil.”