Saadet Partisi tarafından ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve vatandaşın yaşadığı mağduriyetler göz önüne alınarak kurulan “Geçim İttifakı”na yoğun ilgi devam ediyor. 81 il ve ilçelerde meydanlarda basın açıklaması yapan teşkilatlar “Geçim İttifakı” ile ilgili çalışmalarını anlatıyor. Saadet Partisi Serdivan İlçe Teşkilatı’da bir basın açıklaması yaparak bu konuya katkıda bulundu.

Serdivan İlçe Teşkilatı önünde düzenlenen programa, İl yöneticileri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Serdivanlı vatandaşlar hazır bulundu. Serdivan İlçe Başkanı Mecit Para, kamuoyunda geniş yankı uyandıran Geçim İttifakı’na, emekli, memur, işçi, ev hanımı, işsiz gençler başta olmak üzere birçok vatandaşın beklentilerini ve dertlerini dile getirdi.

Ülkenin ve insanların dertlerini her geçen gün katlanarak büyümeye devam ettiğini, siyasetteki skandalların, ekonomideki beceriksizliklerin ve salgın süreci derken insanların adeta patlama noktasına geldiğini işaret eden Mecit Para, ne siyasette ne de ekonomide artık mızrak çuvala sığmadığını, beceriksizliğin bedeli yanlış politikalarla halka ödetildiğini ve gelecek nesillere dahi fatura edildiğini söyledi. Başkan Mecit Para basın açıklamasına şu sözlerle devam etti;

“İşçiyi, esnafı, memuru, emekliyi dert sahibi yaptılar. Sanayicimizin, çiftçimizin, besicimizin üretim arzusunu kırdılar; bankalara köle yaptılar, faiz lobilerinin ekmeğine yağ sürdüler. "Devlet olarak zor günlerden geçiyoruz." diyerek insanımızın duygularını sömürdüler; vatandaşımıza zor günlerinde sırt çevirdiler.”

Saadet Partisi Serdivan İlçe Başkanı Mecit Para, Geçim İttifakı Acil Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan çözüm önerilerini de vatandaşla şu maddelerle paylaştı;

1.İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef haline getirilmelidir.

2. Açlık sınırının dahi altında düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır.

3. Yeni istihdamlar vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir.

4. Girişimcilere yönelik finansman olanakları genişletilmeli; katılım yapıları oluşturulmalıdır.

5. Esnafımıza acilen Sicil Affı getirilmeli, yeni ve bembeyaz bir sayfa açmaları kolaylaştırılmalıdır.

6. İş kurma ve iş yapabilme süreçleri hızlandırılmalı, bunaltıcı bürokratik engellerin tamamı kaldırılmalıdır.

7. Kredi kartı faiz oranları düşürülmeli; yerli malı ürünlerde vade sayısındaki artışlar teşvik edilmelidir.

8. Bankaların pos cihazı komisyon oranları sıfırlanmalı ve para akışlarındaki gecikmeler kaldırılmalıdır.

9. Elektrik, su, doğalgaz, internet ve iletişim giderleri gibi sabit giderlerden alınan vergiler azaltılmalı ve uzun vadede kaldırılmalıdır.

10. Esnaf ve sanatkarlarımızın küçük ölçekli işlemlerde yaşadıkları kısa dönemli ödeme aksaklıklarının giderilmesi için ivedilikle bir fon oluşturulmalıdır. İnsanımızın, esnafımızın, asgari ücretli çalışanlarımızın hızlı bir şekilde toparlanması ve bir nebze de olsa rahat nefes alabilmesi için hayata geçirilmesi gereken adımlar. İnanın bunlar zor değil, yeter ki vatandaş odaklı politikalar esas alınsın.

Yeter ki, insanımızın derdini, geçimini önceleyen kadrolar iş başında olsun. Herkesi bunları düşünmeye, bu sese kulak vermeye ve bu çağrımıza ortak olmaya, milletin derdiyle dertlenen kadroları yetkilendirmeye davet ediyoruz.