İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı ,Sakarya Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Odasını ziyaret etti. İlçe Başkanı Serdip Dokumacı ve İYİ Parti yöneticilerini, oda Başkanı Özcan Berber makamında ağırladı. Oda esnafının sorunlarına ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyaret yaklaşık 1 saat sürdü.

Ziyaret hakkında açıklama yapan Dokumacı: ''Milleti ve milletin temsilcilerini, dertlerini dinlemek, sesleri olmak için ziyaretlerimiz aralıksız devam ediyor. Oda ziyaretlerimiz kapsamında Fotoğrafçılar Odasına yaptığımız ziyarete ilişkin öncelikle oda Başkanı Özcan Berber’e misafirperverliği için teşekkür ederiz. Genel anlamda büyük bir ekonomik kriz içerisinde olan oda esnafının, özellikle gündemdeki bazı konulardan son derece rahatsız olduğunu öğrendik. Birincisi, Büyükşehir Belediyesinin şehrin belli bölgelerine kurmayı planladığı Şipşak fotoğrafa oda esnafı karşı. Zaten dar boğazda olan esnafın hem psikolojik hem de ekonomik olarak bu projeden olumsuz etkileneceği kesindir. Bu nedenle Sakarya Büyükşehir Belediyesinin asli görevi olmayan ve sonuçta esnafa rakip olma adına atacağı bu adımdan vazgeçmeye davet ediyoruz'' dedi.

Dokumacı: ''Oda esnafının diğer sıkıntısı bazı belediyelere ait nikah dairelerinde, fotoğraf çekim işi ihale ile bir firmaya veriliyor. Ancak oda, bu konuda nikah yapan vatandaşın serbest bırakılarak istediği fotoğrafçı ile çalışabilme imkanının verilmesi talep ediyor. Böylece hem birçok fotoğrafçı esnafı ekmek yemiş olacak hem de vatandaş istediği esnafı seçebilme hakkına sahip olacak. Aldığımız bilgiler neticesinde diğer bir sıkıntılı durum ise, özellikle cumartesi günleri oda esnafının en çok iş yapıp biraz nefes aldığı gündür. Cumartesi gününün tekrar yasak çerçevesine alınması adeta oda esnafının oksijen tüpünün kesilmesi anlamına geliyor. Bu konunun da yönetenler tarafından bir daha gözden geçirilmesi gerekiyor. İYİ Parti olarak bu zor günlerde esnafın ve milletin yanında olmaya, onların dertlerini dinleyip, dile getirmeye devam edeceğiz'' diye belirtti.