Mahallede yapılması planlanan taş ocağının ruhsatının iptal edilmesinin ardından büyük sevinç yaşayan Hürriyet Muhtarı Abdurrahman Denizhan ve vatandaşlar, mücadelelerine büyük destek veren ve konuyu Türkiye gündemine taşıyan Ümit Dikbayır, Selçuk Kılıçaslan ve Hasan Sarıoğlu’nu köylerinde misafir ederek, bir kez daha teşekkürlerini ilettiler. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Dikbayır “ Vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinlemeye ve çözüm yolları aramaya devam edeceğiz. Bugün de buraya gelerek mahalle halkının sevincine ortak olmak istedik. İnşallah Hürriyet Mahallemiz bir daha bu konu ile ilgili sıkıntı yaşamayacaktır ve bu alan nesiller boyunca halkın kullanımına açık olacaktır.”  dedi. 

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ise “ Bugüne kadar memleketim Karasu’nun Hürriyet Mahallesi’ndeki bu projenin doğru olmadığını savunduk. Mahalle sakinlerimizin verdikleri mücadeleye sonuna kadar destek olmaya çalıştık ve konuyu Sakarya Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’a ilettik. Sağ olsun kendisi de meseleyi yerinde inceleyerek projenin doğru olmadığına inandı ve ruhsat iptali için gerekli prosedürü başlattı. Bu vesile ile  sayın Valimize de hassasiyetinden dolayı teşekkür etmek isteriz. Neticede adete cenneten bir köşe olan bu güzel alan hak ettiği yeri buldu. Bu nedenle çok mutluyuz.”

İYİ Parti heyeti mahalleli ile sohbet ettikten sonra bir daha gelmek üzere sözleşerek bölgeden ayrıldı.