ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için "Soykırım" demesini değerlendiren Akşener, "Kafası bozulana posta kovmakla övünen dünya lideri gitmiş, yerine pek bir minnoş Mr. Erdogan gelmiş" diye belirtti. Akşener sözlerinin devamında TRT'ye tepki gösterdi ve "Onlar şımarık çocuk misali beğenmedikleri yayını kesebilirler ama biz biliyoruz ki milletimizin sesini kesecek hiçbir güç yoktur" ifadelerini kullandı. 

Sayın Erdoğan, Sayın Biden demekle yetindi 
Sayın Erdoğan'ın 23 Nisan'da 83 milyon vatandaşımızın gözüne bakarak yaptığı vatan tarif için önce yanlış mı duydum dedim. 'Toprak kan dökülmemişse vatan olmaz' dedi. 'Ben bunu şuna benzetiyorum' onun sözleriyle söylüyorum. 'Arazi var, arsa var. Araziyi arsaya dönüştürmek için belli bir bedel ödemek gerekiyor. Aksi takdirde arazinin bir anlamı yok.' Aynen böyle dedi. Türk devletini idare eden birine vatan nedir anlatmak zorunda kalmak için utanç duyuyorum. Baş müteahhit Erdoğan, vatanı da kupon arazi zannediyor. 'Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak, uğrunda ölen verse vatandır' dizelerindeki kutsiyete bakın bir de bu dizelerden hareketle aklına arsanın ücretinden başka bir şey gelemeyen vicdansızlığa bakın. Bir baktık ki kafası bozulana posta kovmakla övünen dünya lideri gitmiş, yerine pek bir minnoş mister Erdogan gelmiş. Rüzgar esse atarlanan Sayın Erdoğan, çıkıp da 'Eyy Biden, sen kimsin' çekmek yerine, 'Sayın Biden' demekle yetinmekle kalmış. 

Korkma, cesaretini topla ve çık 
Kürecik ve İncirlik üslerine karşı bir hamle bekliyorduk. Güvenlik ve işbirliği protokollerini masaya yatırmasını bekliyorduk. Sayın Erdoğan ise Biden'a kibarca sitem edip, Ermenistan'a yaptırım sinyali verdi. Sayın Erdoğan yemezler, Ermenistan bu yalanı 100 yıldır söylüyor. Sen 5 bin yıllık Türk devletini temsil ediyorsun. Korkma, cesaretini topla ve çık. 

Demirel’in dik duruşunun yanından bile geçemiyor 
Keşke yapabilse ama yapamaz. Türkiye'yi ekonomik ve diplomatik alanda öyle karanlık bir cendereye soktu ki bir çift laf edecek cesareti bile bulamıyor. Kürsü delikanlısı Sayın Erdoğan, nefret ettiği rahmetlik İnönü'nün Johnson mektubuna koyduğu postayı Biden'a koyamıyor. Beğenmediği rahmetli Ecevit'in Kıbrıs'ta gösterdiği dirayeti, Biden'a karşı gösteremiyor. Zerre hazzetmediği rahmetli Demireli'in İncirlik Üssü'ne Türk bayrağı diken dik duruşunun yanından bile geçemiyor. Türk milleti senden adım bekliyor. Makamına yakışır bir cevap vermeni, kırk yılda bir devlet insanlığı bekliyor. Ya oturduğun koltuğun ciddiyetiyle durumun gereğini yap, ya da beceriksizliğini kabul et ve memleketi seçime götür. Ya saray sefasını bırakıp işini yap, ya da sandık gelsin, milletimizden yetkiyi alıp biz gerekeni yapalım. 

Tam mı yarım mı kapanıyoruz o da belli değil 
AK Parti iktidarı Türkiye'yi yönetemiyor. Bari bu tam kapanma sürecinde milletimizin yanında olun. Bir defa olsun devlet ciddiyetiyle hareket edin.  Esnaf için kira stopajlarını sıfırlayın. Çek ve senetler 29 Nisan dahil Mayıs sonuna dahil yazılmasın. İcra takiplerini Mayıs sonuna kadar durdurun. Düşük gelirli vatandaşlarımızın evleriyle küçük esnafımızın iş yerleri için elektik faturalarını 6 aya yayarak tahsil edin. Belediyelere bağış kabul etme izni verin. Hane halkına kişi başı 500 lira hibe desteği, esnaflarımıza da çalışan başına 10 bin lira faizsiz kredi verin.  

Biz bu günlere kolay gelmedik 
İYİ Parti büyüyor. Milletimizle el ele, omuz omuza iktidara yürüyoruz. Onlar asansörle inerken, biz merdivenleri koşa koşa çıkıyoruz. İşte o nedenle, çok çetin bir döneme giriyoruz. 

Biz büyüdükçe, bozulanlar olacak. Biz yükseldikçe, öfke nöbetine girenler olacak. 

İYİ Parti’yi durdurmak için, her türlü çirkinliğe başvuranlar olacak. Yalanlar olacak, iftiralar olacak, tuzaklar olacak. Varsın olsun. Biz bu günlere kolay gelmedik. Biz bu günlere, engelleri aşa aşa, duvarları yıka yıka geldik. Milletimizin karşısındaki herkese, kafa tuta tuta geldik. Hallerinden pek bir memnun siyaset baronlarının, sinirlerini boza boza geldik. 

İktidarı ve muhtelif boyutlardaki ortaklarını, kendi oyunlarında, yene yene geldik. Ellerinden geleni, artlarına koymasınlar. Dün yendik, yarın da yeneriz. Çünkü bizim yolumuz, hak yoludur. Bizim yolumuz, hakikat yoludur. Bizim yolumuz, millet yoludur. Allah’ın izni, milletimizin takdiriyle, Bizim yolumuz, iktidar yoludur!