Bir buçuk aylık süreçte Serdivan’ın 24 mahallesini de karış karış gezen Uçak; ‘’Görünen o ki Serdivan’ımızın kronikleşen, çözüm bulmayı bekleyen, hala üzerine düşülmemiş, kabuk bağlayan yaraları var’’ dedi. Mahallelerden aldığı bilgileri not ettirip yerel yönetim haline getiren Uçak, özellikle alt yapı tadilatı vurgusu yaparken ‘’Serdivanlının suyunun kesilmediğine, kanalizasyon giderinin olduğuna şükür etmeliyiz’’ dedi.

Özellikler Serdivan’ın merkezi bölgelerinde öğle ve akşam oluşan trafik sıkışıklığına, bir çok mahallenin çağın gerisinde kalarak internet alt yapısına sahip olmadığına dikkat çeken Uçak, "Serdivan ilçemizin hemen hemen her bölgesinde çağımızın en önemli ihtiyaçlarından biri olan internet altyapısı problemleri var. Bu problemin yetkililer ile görüşülüp acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor. 2020 yılında hala internetsiz mahallelerin olması çağın gerisinde kaldığımızı gösterir, çağa ayak uydurmak için teknolojiyi yakalamamız gerekiyor." dedi.

Muhtarların görev yaptıkları alanların dahi akşam saatlerinde adeta madde bağımlılarının toplanma alanı haline geldiğini birçok muhtardan şikayet olarak alan Uçak, ‘’ Kolluk kuvvetlerimizin gösterdiği özverili mücadeleye teşekkür ederiz, fakat görülen o ki mahallelerin idari merkezi olan muhtarlık yerleşkelerinde bile bu tip güvenlik sorunları oluşuyor, bu konuda siyasi güç olarak emniyet güçlerimize yardımcı olacağız’’ dedi.

Uçak, "Serdivan hem bizim hem Sakarya’nın gözbebeği, mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın alt yapı ve üst yapı problemlerine çare olmak yetkililerimizin asli görevidir. Serdivanlının parasını yine Serdivanlıya hizmet olarak geri döndürmeli, anlamsız projelerden geri dönülmelidir. Her gittiğimiz mahallemizde bize söylenen ‘ Burada böyle bir sorun varken o yatırıma ne gerek var? ’ ben bir kez daha Sayın Belediye Başkanıma bir çağrıda bulunuyor ve Serdivanlının sesine cevap vermesini diliyorum" dedi.

Uçak, "Çalışmalarımız dinamik kadromuzla her geçen gün tempo arttırarak devam ediyor. Mahallelerimizde artık sorun tespitlerimiz bitmiştir. Böylelikle bizde vatandaşlarımızın sorunları karşısında çözümler üretip bunları yetki mercilerimizle paylaşarak, vatandaşlarımızın daha iyi bir Serdivan’da yaşamaları için elimizden geleni yapacağız." dedi.