Esnafları dolaşan, nabzını tutan başkan Uçak, ASEM esnafına bire bir temasta bulundu. Esnafların yoğun olarak dert ettiği konuları tek tek not aldırıp çözüm önerilerini de esnafla görüştü. Esnaf gezisinde dükkan işletmecilerinin ne yönde sorun yaşadığını, gelen hizmetten memnun olup olmadıklarını sorgulayan Ahmet Uçak, Serdivan ilçesinin marka değeri taşıyan bir sanayisinin atıl halde bırakıldığını sanayi içine çöp kamyonlarının dahi girmediğini şikayet olarak dinledi.

Sorun yaşanıyor

Esnaf, komşu şehirlerdeki mobilya çarşılarını örnek göstererek ASEM’in sahipsiz kaldığını dile getirdi. Üretim ve showroom dükkanlarının yan yana olmasından dolayı ortaya çıkan görüntü kirliliğinden, sanayiyi geliştirecek hiçbir etkinliğin yapılmamasından, bölge esnafının ulusal rekabette yardımcısı olacak fuarların yapılmadığından şikayet etti. Esnafların sorunlarınla yakından ilgilenen ve partisinin belediye seçimlerinden sonra ortaya çıkaracağı ticari değerlerden bahseden Ahmet Uçak: ''Serdivan ulaşım ve hammaddeye erişim yönünden ayrıcalıklı bir ilçedir. İstanbul ve Kocaeli gibi büyük pazarlara bir saat kadar uzaktayız.

Biz şehrimizin mobilyacısını, şehrimizde üretilen mobilyaları duyurmakla ulusal pazara açmakla mükellefiz, esnafın diğer illerde ki firmalarla rekabet edecek ortamı sağlamakla görevliyiz, gördüğümüz kadarıyla bölge esnafı Belediyece sadece emlak vergisi mükellefi olarak görülüyor, esnafın rekabetinde yerel yönetimlerin hiçbir katkısı yok, daha çöp toplanması gibi temel hizmette yer alan bir görevi icra etmekte bile sorun yaşıyorlar'' dedi.

İYİ Parti'nin Artagan projesi

Esnafın yakın ilgisiyle karşılanan Ahmet Uçak, ASEM sitesine sıklıkla geleceğini, sorunların yakından takip edilip çözülmesi için çalışacağını kaydederek üretim yapan esnafların enflasyon nedeniyle oluşan şikayetlerine: ''İYİ Parti'nin Artagan projesi var, mali sistemde kayıp kaçak oranını en aza indiren bir sistem. Bunun üzerine çalışan ekonomistlerimiz büyük patronların vergi kaybına yol açmasını önlerken, onlara da vergi ödettirirken, küçük esnafın nefes alması, vergiyle harçla boğulmaması için mesai harcadılar. İnşallah iktidarımızda sorunları tepeden tırnağa büyükten küçüğe her birimizin ortak görüşüyle çözeceğiz’’ dedi.

Serdivan’ı hak ettiği değere taşıyacağız

Esnafın İYİ Parti temsilcilerini sanayi de görmesinden duyduğu mutluluğu gözlemleyen Başkan Uçak esnafın artık arkasında durulması gerektiğini belirtirken: ''mobilyacıların iş sezonunda olmasına rağmen işlerinin üzülerek yerinde olmadığını görmekteyiz, bu reklama bağlıdır, güvenceye bağlıdır, enflasyona bağlıdır, iyi yönetim iyi sonuçlar getirir, biz esnafımızla muhtarımızla mahallelimizle üniversitelimizle yan yana gelerek Serdivan’ı hak ettiği değere taşıyacağız''' dedi.