TANK VE FINDIK KARŞILAŞTIRMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bolu İl Başkanlığı İl Danışma Meclis Toplantısında, " Kocaali ve Karasu'nun tüm fındığını toplasak ve gemiyle Almanya'ya göndersek bir tane tank alamıyoruz. Tank o demek. Biz milli savunma sanayimizi yüzde 20'lerden yüzde 70'lere çıkardık. Bu kadar net. Hiç ötesi berisi yok. Türkiye 2021'den itibaren her ay 6 tane o tanktan üretecek. 2021 yılında onun banttan indiğini göreceğiz. 2022 yılında yerli otomobilimizin indiğini göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan, "AK Parti milletvekili Ali İhsan Yavuz’un yaptığı tank ve fındık karşılaştırmasını hayretler içerisinde okuduk. Hatta Acaba yanlış mı anladık diye bir kaç kez okuduk. malesef daha önce bir çok kez şahit olduğumuz gibi zekamızla alay edercesine yapılmış bir açıklama olduğunu gördük" demişti.

YUNUS TEVER’DEN TEPKİ

Kılıçarslan'ın bu sözlerine cevap AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever'den geldi. Tever, " Tank-Fındık benzetmesi konusunda Sayın Ali İhsan Yavuz Başkanımızın açıklaması gayet anlaşılırdır. Normal bir insanın çok net şekilde anlayabileceği bu benzetmeyi İyi Parti İl Başkanı maalesef anlayamamış ve envai çeşit anlam çıkartma başarısı (!) göstermiştir. Bir tankın bize ne kadar yüksek bir bedele mal olduğu, Sakarya’mız için en değerli ürünlerden biri olan fındık kıyaslamasıyla anlatılmıştır" dedi. Tever son olarak ise şunları kaydetti: "Böyle bir kıyaslamadan "fındığı değersizleştiriyor" gibi absürt bir anlam çıkartılmasını kamuoyunun takdirine havale ediyoruz. Sayın Kılıçaslan belli ki Ali İhsan Yavuz Başkanımız üzerinden polemik oluşturarak gündeme gelmek istemektedir. Bunun için alelacele, en olmaz konudan medet uman durumuna düşmüştür. Gündeme gelme uğruna bu kadarına da pes doğrusu. Çok yazık!"