''BELİRSİZLİK İÇİNDELER''
Pandemi döneminde esnafın bekledikleri desteği göremediklerini belirten İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan: ''Esnafımız, özellikle de hizmet sektöründe faaliyet gösteren hemşehrilerimiz pandemi sürecin de maalesef bekledikleri desteği göremediklerini sürekli belirsizlik içerisinde olduklarını işlerinin her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirttiler. Pandemi öncesi 15-20 kişiyle vatandaşa hizmet veren işletmelerin bu süre içinde 2 kişiye kadar düştüğünü üzülerek gözlemledik.'' diye ifade etti.

''ESNAFIN KARŞISINDALAR''
Kapalı alanlarda gerçekleştirilen kongrelerin, hınca hınç dolan tatil yerlerine girişlerin olduğunu ifade eden Kılıçaslan, hizmet sektörünün de bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini belirterek: ''Süreci en başından beri kötü yöneten ve esnafımızı kendi kaderleriyle başbaşa bırakan yöneticiler bu süre içinde tabela vergilerini almayıp destek olmaktansa, tebligatlar yollayıp esnafımızın bu zor gününde karşısında olduğunu görüyoruz. Şehrimizi ve ülkemizi yönetenlere buradan bir kez daha belirtmek isteriz ki; Ay'a döndüğünüz yüzünüzü birazda yeryüzündeki esnafımıza ve zor durumda kalan vatandaşlarımıza dönmelidirler.'' dedi.

''ESNAF YALNIZLIĞA TERK EDİLMİŞ''
İYİ Partı Serdivan İlçe Başkanı Ahmet Uçak, esnafın yalnızlığa terk edilmiş durumda olduğunu ifade ederek: ''Pandemi öncesinde baş gösteren ekonomik kriz pandemi şartlarıyla birlikte pik yapmıştır. Vatandaşımızın dertleri Ay'a kadar ulaşmaktadır. Görünen o ki pandemi sürecinde esnafımız yalnızlığına terk edilmiş durumdadır. Bu süreçte en çok etkilenen ise bacasız sanayimiz hizmet sektörü durma noktasına gelmiştir.''diye belirtti.

''ESNAFI DİPSİZ KUYUDAN ÇIKARMAK GEREKİR''
Sakarya'nın göz bebeği hizmet sektörünün en yoğun olduğu Mavi durak'da bulunan işletmelerin kapılarına kilit vurduğunu belirten Uçak: ''Mavi Durak adıyla bilinen bölgemiz bugün kapılarına kilit vurulmuş işletmelerle doldu. Hiç vakit kaybetmeden esnafımıza gereken desteği göstermek esnafımızı bu dipsiz kuyudan çıkarmak gerekmektedir.'' dedi.