''Söz veriyoruz''
Akçalışkan konuşmasında her partinin belediye başkan adaylarının 5 yıllık dönemde yapacakları projeleri Adapazarı halkına anlatarak seçime girdiklerini belirterek: ''Yapılan vaatler sonucunda halkımız Mutlu Işıksu'yu oy çokluğu ile Başkanlık makamına layık gördü. Bizlere de Adapazarı halkı Belediye Meclisinde temsil yetkisi verdi. Bir sonraki seçime kadar önümüzde 3 yıl var gibi gözükse de son 6 ayı seçim turları olacağından iki buçuk yıl gibi bir süre kaldı. Bizler İYİ Parti grubu olarak geçtiğimiz iki yıl içerisinde görevimizi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyoruz ve önümüzde olan üç yıl içerisinde ise Adapazarı halkı için yapılacak tüm iyi ve yararlı hizmetlerin yanında olacağımıza dair söz veriyoruz'' dedi.

"Gabak evine karşılık Badades evimi''
Akçalışkan: ''Geçtiğimiz 2020 yılının Mart ayında başlayan ve şu ana kadar süre gelen tüm dünya ve Türkiye'yi etkisi altına alan covid-19 virüsünün bir an önce son bulmasını ümit ediyor, bu virüsün malum doğurduğu birçok sorundan biri olan esnafımız, Adapazarı halkı kan kusuyorlar fakat kızılcık şerbeti içtik demekten vazgeçmiyorlar. Bizlerin Belediyecilik anlayışına göre herkesin kendi cebini düşünmekten ziyade Adapazarı halkının ve zor durumda olan esnafımızın yanında durmak zorundayız yoksa bunların yerine Büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu GABAK EVİNE karşılık Adapazarı belediyesi olarak BADADES EVİ mi yapmayı düşünüyorsunuz? '' diye belirtti.

Fuzuli harcamalar
İYİ Parti Adapazarı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Akçalışkan: ''Bugün gündeme gelecek olan dört madde ile ilgili görüşlerimi bildirmek istiyorum. 11-12-13. maddelerde toplam 25 milyon borçlanma talep edilmektedir. Bu borçlanmayı eğer Adapazarı halkı ve esnafının yaralarının sarılması için kullanılacak ise İYİ Parti olarak her şekilde kabul ederiz fakat görüyoruz ki Belediye için alınacak olan 3 kamyon, yapılmak istenilen yeni düğün salonu ve belirli sokakların yenilenmesi için kullanılmak isteniyor. Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için gerekli görünen hizmetlerin her zaman yanındayız, talebimiz borçlanarak fuzuli harcamaların yapılmamasıdır. Halkımız ve esnafımız bu kadar zor durumdayken, esnaf kirasını, vergisini, stopajını ve çalışanının maaşını ödeyemiyorken önceliğimizin onlar olduğunun farkında olmalıyız'' diye ifade etti.

''2 milyonun üzerinde faiz ödenmektedir''
Akçalışkan Konuşmasına şu sözlerle devam etti: ''222 milyonluk bütçenin %11,5 tekabül eden 25 milyon TL’yi tasarrufa giderek ayıramıyorsak belediyenin kapısına kilidi vuralım anahtarı da Sakarya nehrine atalım. Adapazarı Belediyesi olarak daha önce alınan kredilerden dolayı bırakın borç ödemeyi, bütçeden her yıl 2 milyonun üzerinde faiz ödenmektedir. Hala daha neden borçlanılmak istenilmektedir anlamış değiliz. Bizce bütçede bulunan gereksiz harcamaları kısıp belediyemizi daha fazla borçlandırmadan elde edilecek tasarrufla yapılmak istenilenleri karşılayabiliriz. İYİ Parti grubu olarak 11-12-13. Maddedeki gereksiz borçlanmanın karşısında durduğumuzu kesinlikle bildiriyoruz.'' dedi.

''15. madde tekrardan düzenlenmeli''

Akçalışkan: ''Bir başka konu ise gündeme gelecek olan 15.maddede bizlere Belediye kanunu mu onaylatmak istiyorsunuz. Eğer yapılmak istenen bu değil ise anlaşma yapılacak olan kurumların, meslek odalarının, vakıfların, derneklerin, taşeron firmaların kimler olduğunu meclis üyeleri ve Adapazarı halkı olarak bilmek zorundayız. Böyle büyük bir yetkiyi verme taraftarı kesinlikle değiliz. İYİ Parti grubu olarak 15. gündem maddesinin tekrardan düzenlenerek daha sonraki meclis gündemine getirilmesini talep ediyoruz. Eğer gündemden bu belirsiz haliyle geçerse takipçisi olduğumuzu beyan ediyoruz.'' diye belirtti.