''Hadsizliğin daniskası''
İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında milletten gelen şikayetleri dile getirmeyi en doğal hakları olduğunu belirterek: ''AK Parti İlçe Başkanı Erol Aydın’ın yapmış olduğu açıklamada ki, had belirleme üslubu hadsizliğin daniskasıdır. Şöyle ki; son yerel seçimlerde iktidar partisinden sonra hem Büyükşehir de, hem de Adapazarı ilçemizde en fazla oyu alan bir partinin “seçimle iş başına gelmiş” ilçe başkanı olarak, milletten gelen şikayetleri dile getirmeyi, en doğal hakkımız olarak görüyoruz. 20 senedir şehri tek başına yönetmeye alışmış, alkıştan başka bir şey duymamış iktidar yöneticilerinin, eleştiriler karşısındaki şaşkınlığı ve hazımsızlığına şaşırmıyoruz. Ancak partimiz kurulup, sahaya indiğinden beri diyoruz ki, şehrimizde artık tek kale maç devri bitti. Bu şehrin şimdilik bize verdiği muhalefet görevini, inşallah bir daha ki seçimlerde de vereceği iktidar görevini layıkıyla yapmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. O yüzden kendilerini, bu duruma alışmaya davet ediyorum.'' diye belirtti.

Vatandaş dertli ve şikayetçi
Dokumacı, her zaman yaptıkları gibi yapıcı ve gerçek muhalefet içinde olduklarını dile getirerek: ''Her zaman dediğimiz ve başından beri yaptığımız gibi, yapıcı ve gerçek muhalefet için sürekli sahada ve hemşehrilerimiz ile diyalog halindeyiz. Birçok hemşehrimizden yolların açılmadığı, özellikle sokakların hatta bazı yerlerde ana arterlerin dahi kar nedeni ile kullanılmaz halde olduğu şikayetlerinin gelmesi üzerine ilgili açıklamayı yapma zaruretimiz doğdu. Biliyorsunuz ki Adapazarı’nda 84 mahalle bulunmaktadır. Özellikle en büyük mahallelerinden olan Korucuk ve Camili ile daha önce köy olup Büyükşehir yasası ile mahalle olan bölgelerden resim ve videolar ile birlikte birçok şikayet gelmiştir. Bizde yapılan bu şikayetler neticesinde, Belediyenin karla mücadelede başarılı olamadığını ve sınıfta kaldığını belirttik. Ve bu düşüncemizin de arkasındayız.'' diye ifade etti.

Hodri meydan
İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı: ''Aydın yine yaptığı açıklamada, bizim bu eleştirisel tavrımızın, şehre değer katmayacağını belirtmiştir. Ben de kendisine hodri meydan diyorum ve yıllardır  hemşehrilerimizin kendilerine verdiği çok büyük desteğe rağmen, kendilerinin şehrimize ve Adapazarı’na neler katıp neler katmadığı konusunu istediği platformda tartışmaya davet ediyorum. Asıl Sayın Başkan bu daveti kabul edebilirse, Adapazarı'na değer verdiğini gösterecektir.'' dedi.

''İktidar alışık değil''
İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı, İYİ Parti olarak milletin bu zor günlerinde yanında olacaklarını ve onların sesini duyurmak için gece gündüz çalışacaklarını belirtti. Dokumacı: ''Biz İYİ Parti olarak, bu zor günlerde milletimizin yanında olmaya,  onların sesini duyurmaya, iktidarın yaptığı yanlışları veya yapması gereken doğruları söylemeye devam edeceğiz. İktidar yöneticileri de şehrimizde pek alışık olmadığı bu duruma alışıp, laf yetiştirmek yerine, asli görevleri olan işleri yetiştirmeye çalışacaktır.'' diyerek sözlerine son verdi.