İYİ Parti Serdivan Gençlik Kolları, Covid 19 sebebiyle evlerinden dışarı çıkıp antrenman ve müsabaka yapamayan sporculara sanal bir tasarım gerçekleştirerek sporun sınırlarını ortadan kaldırdı. Sanal Gerçeklik ve VR teknolojisini kullanarak Boks ve taekwondo sanatlarında, uygulama yazarak mesafeleri ortadan kaldıran Gençlik Politikaları Başkanı Muhammet Çağlar; ‘’ Yazılım ve sanal gerçeklik sayesinde ring terimini kısmen ortadan kaldırdık. Sensör ve algılayıcılar ile sporcuların puanlaması ve müsabaka koşullarının sağlanması dijital ortamda başardık.’’ dedi.

PROJE YARIŞMASI

Çağlar ayrıca programın faydasını belirtirken tamamen sıfır temaslı olması sebebiyle mevcut Covid 19 sorununa çözüm getirdiklerini, teknolojik alt yapı kullandıkları için sporu oyunlaştırdıklarını, gençlere ve yetişkinlere bilgisayar ekranından daha farklı deneyim sunabileceklerini ifade etti. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın proje elemelerine de başvuru yapan Muhammet Çağlar, ‘’ Bu proje ile sıralamaya gireceğiz ve İyi Gençliğin neleri başarabileceğini göstereceğime inanıyorum’’ dedi.

İLÇE BAŞKANI

Yarışmaya katılacak olan proje ile ilgili açıklamada bulunan Serdivan İlçe Başkanı Ahmet Uçak; ‘’ Pandemi ile bugüne kadar yaşanmamış zor bir süreçten geçtik. Evlerimizde olmak zorunda kaldık. Bu süreç gençlerimizi de milletimizi de derinden etkiledi. Gençlik kollarımız,yeni nesil teknolojiyi kullanarak sporun hiçbir engele takılmamasını, gençlerimizin her şartta ve her durumda spor yapmasını amaçlıyor. İnşallah katıldıkları bu yarışmada hak ettikleri yere gelecekler. ‘’ ifadelerini kullandı.