16 Kasım tarihinden beri koronavirüs tedavisi gören ve 3 Ocak tarihinde diyalize bağlanan, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 76 yaşında yaşamını yitirdi.

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRÜYORDU
Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın 16 Kasım'da koronavirüs testi pozitif çıkmış ve tedavi altına alınmıştı. Topbaş, kaldırıldığı özel hastanede 16 Kasım'dan bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu. Entübe edilmiş şekilde tedavisine devam edilen Topbaş'ın durumu, daha sonra ortaya çıkan çoklu organ yetmezliği nedeniyle diyaliz makinesi ile devam ediyordu.

SAKARYA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Sakarya'daki siyasiler, eski İBB Başkanı Topbaş'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajları yayınladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş'ın vefatını büyük bir teesürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever: İstanbul halkına 15 yıl boyunca hizmette bulunan Önceki Dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Ağabeyin vefat haberini üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağolsun.

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Önceki Başkanı Kadir Topbaş Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski belediye başkanı Kadir Topbaş’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanlarından Kadir Topbaş'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Rabbim mekanını cennet eylesin.

25. dönem AK Parti Sakarya Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci: İBB eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma yüce Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar dilerim.