//Nurettin Eryılmaz//

AK Parti Adapazarı Belediye Meclis Üyesi Hasan Karagüzel, Ayasofya İmamı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sözlerine tepki gösterirken, belediye meclis toplantısında gerginliğe neden olan konuşmasıyla ilgili de halk54.com'a açıklamalarda bulundu.

Ayasofya'da yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alarak hakaretlerde bulunan imam Mustafa Demirkan'a tepki gösteren Karagüzel, "Bazı konular var ki insanların damarına dokunur. Atatürk bizim ortak sahip çıktığımız liderdir. İmamı tanımam ama ifadesinin Atatürk'le alakası yok. Biz her zaman mescitlerimize, camilerimize sahip çıkarız. Atatürk zamanında mescitlerin harap olmasına biz şahit olmadık. Atatürk'ün ölümünden 2 sene önce Atatürk'ün imzaladığı bir beyanname var. O beyannamede Atatürk Ayasofya Camisini büyük mescit camii şerif diye imzalamış. Yani camilikten çıkarmamış. İmam, ayeti kelimeyi yanlış yerde kullandı, imamın sözlerine asla katılmıyorum. İmam yanlış yapmıştır ve maalesef bu yanlışla bizi yani inanan insanları zora sokmuştur. Ben tasvip etmiyorum" dedi.

Mecliste yaşanan gerginlikle ilgili konuşan Karagüzel, "Bu söylenmiş, bitmiş, bunun üzerine durmak istemezdim. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, yüzde 52'yle seçilmiş ve konuşmamda ifade ettiğim gibi dünya üzerinde İsrail'e karşı tek başına devlet başkanı olarak canını ortaya koymuş, İsrail'in katil devlet olduğunu söyleyebilen bir Cumhurbaşkanına... Ben arkadaşlar orada rencinde olmasın diye isim de söylemedim konuşmam da. Birileri var dedim ve maalesef talihsiz bir benzetme yapılmış. Çocuk ve sivil ayretmeden insanların evini yıkan Netanyahuyu Cumhurbaşkanına benzetmesini ben kınadım. Bu kadar. Arkadaşlar alınmışlar, haklı olabilirler. Bir gürültü yaparak susturmaya kalktılar. Ondan sonra ilçe başkanı 'Karagüzel haddini bilsin' falan demiş. Aslında doğrudur, herkes haddini bilmeli. Bunun altını çiziyorum, doğrudur Karagüzel de başkaları da herkes haddini bilmesi lazım." diye konuştu.