DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Çanakçı, Birol Aydemir ve Burak Dalgın Premier Inn Sakarya Otel’de gerçekleştirilen “Türkiye Ekonomisi” konulu toplantıya katıldı.

'Ekonominin Devası Hazır' başlıklı toplantıda konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, son günlerde finansal piyasadaki hareketliliği ve Döviz kurlarını konuştuklarını söyledi.

"Bu kırılma döneminde milletimizin tercihleri için faaliyetlerde bulunuyoruz' diyen Çanakçı; "90'lı yıllar kayıp yılları olarak görüldü. AK Parti'nin ilk yıllarında bir kalkınma oldu. Ancak ardından tekrardan gerileme oldu. Bir çok siyasi parti var. Ancak bizim partimiz 'parti kurulsun' diye değil, Türkiye Cumhuriyetini yönetmeye talip bir siyasi partiyiz. Bu kırılma döneminde milletimizin tercihleri için faaliyetlerde bulunuyoruz. DEVA Partisi'ni kurarken biz iyi ve demokrat insan seçiminde bulunduk. Çok konuşup kavga etmek yerine iyi bir iş yapma odaklıyız" ifadelerini kullandı. 

İbrahim Çanakçı, sözlerini şöyle sürdürdü; "

Türkiye'nin son 20 yıldaki serüvenine baktığımızda neden DEVA Partisi diyoruz. Son 20 yılda ana dönüm noktalarında 1 veya 2 dönüm noktası yaşadık. AK Parti iktidara geldikten sonra acil eylem planlarını ortaya koydu. Bizler de görev aldık ama ortada hazır tutarlı ekonomik çerçeve vardı. Özellikle de 2005 yılında Türkiye'nin Avrupa birliğine tam üyelik kazanması Türkiye'de bi rtakım şeyleri değiştirdi. 2003-2007 döneminde büyüme hızımız yüzde 7,3 iken en yüksek büyüme hızlarımızdı. Hacimsel bir büyüme değil verimlilikte.2008-2009 yılında küresel krizden etkilendik. Özellikle 2013'ten itibaren değişmeye başladı. Hükümetteki eğilim değişmeye başladı. Kurallar ile sınırlı tutulmama gibi eylemler başladı. 2018 seçimlerinden sonra bizler hukuken de siyasetimizi değiştirmiş olduk."