Saadet Partisi Kaynarca İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Mustafa Tan, yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: ”Bilindiği üzere son günlerde ilçemizde bulunan fabrikaların atık sularının arıtılmayarak doğaya bırakıldığına şahit olmaktayız. Bu olaylar, duyarlı muhtarlarımız ve vatandaşlarımız tarafından sosyal medyada paylaşılmış ve yerel medyamızda da geniş yankı bulmuştur. Maalesef bu durum bizleri derinden üzmektedir. Bizi en çok üzen belediyemizin ve ilgili il müdürlüğünün üç maymunu oynamasıdır. Söz konusu olaylar artık Kaynarca Halkı'nı ve bizleri derinden üzmekte ve tedirgin etmektedir.

Yetkili Kurumlar Olayları Görmezlikten Geliyor

Saadet Partisi Meclis Üyeleri olarak ilgili makamlarla görüşerek, durumun vahametini kendilerine aktardık. Bunun yanında ilçemizin muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve diğer erkleri defalarca CİMER başta olmak üzere ilgili kurumlara dilekçe ile şikâyetlerini yazılı olarak bildirmişlerdir.

Maalesef bugüne kadar hiçbir işlem yapılmamış aksine belediyemiz, fabrikaların taşeronları gibi onların işlerini görmeye devam etmişlerdir. Bununla birlikte Acarlar Longozu gibi koruma altına alınan SİT alanı korunmamaktadır. Longozda yaşayan canlılar ölmüş ve ağaçlar kurumuştur. Bu yaşanan olaylar bizleri üzdüğü gibi Kaynarca Halkımız'ı da derinden üzmektedir.

Vatandaşlarımıza Dolaylı Yollardan Baskı Yapılıyor

Üzülerek belirtmek isterim ki çevre kirliliğini gün yüzüne çıkaran vatandaşlarımıza direk ve dolaylı olarak belediyemizden baskılar yapılmakta ve tebligatlar gönderilmektedir. Buradan tebligat gönderen kişilere sormak isterim. İnsanlarımız bu gibi çevre kirliliklerini dile getirmeyecek de neyi dile getirecek? Sizler bu durumu düzeltmek yerine nasıl olur da duyarlı olan vatandaşlarımıza tebligat göndererek aba altından sopa gösterirsiniz.

Yazıktır. Günahtır. Bu halk size bunun için "bizi yönetin" demedi. Lütfen kendinize gelin!

Artık yeter! Birisi Kaynarca’nın bu feryadına kulak vermelidir. Bu olay siyasi değil tamamıyla Kaynarca Halkı'nın sorunudur. Bu yaşanan çevre kirliliğinin bir siyasi malzeme haline getirilmemesi ve acilen bu sorunun çözülmesi gerekmektedir.

Buradan başta Kaynarca Belediye Başkanı'na ve yetkililere bir kez daha sesleniyorum. Kaynarca Halkı'nın sesine kulak verin ve gerekeni yapın.

Gelecek nesillerimizin duasını alın."